Societat 18/03/2012

Els farmacèutics demanen facilitats al Govern per adaptar-se al copagament

Dilluns es reuneixen amb representants de CatSalut per tractar, entre d'altres temes, els seus dubtes sobre l'aplicació de l'euro per recepta

Mònica L. Ferrado
1 min

BarcelonaEls farmacèutics estan convençuts que l'aplicació de la taxa de l'euro per recepta els suposarà "més despesa i més feina", com explica Francesc Pla, president en funcions del Col·legi de Farmacèutics. Aquest dilluns es reuneixen amb representants de CatSalut per tractar, entre d'altres temes, els seus dubtes i desacords sobre l'aplicació d'aquesta nova taxa, que està previst que entri en vigor al juny. Volen demanar al Govern que els faciliti els recursos necessaris per adaptar-se a la nova situació i que dissenyi un sistema que clarifiqui com i a qui s'ha d'aplicar la taxa.

Els farmacèutics entenen, com explica Pla, que el cobrament d'aquest euro per recepta complicarà la seva gestió diària. Hauran de fer canvis en la seva comptabilitat i en les eines informàtiques que utilitzen. Caldran millores en el procés de facturació i un sistema de control del cobrament. En la trobada de demà, Pla també demanarà que s'especifiqui detalladament la força jurídica de la nova taxa i l'empara que representa per al col·lectiu de farmacèutics. "Volem establir les bases per fer-ho bé", explica.

stats