SANITAT
Societat 17/01/2013

Les farmàcies ja no cobren l'euro per recepta

Cap incidència important després que s'hagin tornat a adaptar els sistemes informàtics. Comencen a remuntar les vendes després de la caiguda d'ahir

Joan Serra
1 min
Les farmàcies van deixar de cobrar l'euro per recepta ahir a la nit, després que el Govern rebés la comunicació de l'admissió a tràmit del recurs de l'executiu espanyol.

BarcelonaSense incidències a les farmàcies catalanes després que aquesta nit passada han deixat de cobrar la taxa de l'euro per recepta. La mesura s'ha pres després que el departament de Salut hagi rebut aquest dimecres al migdia la comunicació oficial de l'admissió a tràmit del recurs d'inconstitucionalitat presentat pel govern espanyol. La conselleria de Boi Ruiz havia anunciat dimarts que cobraria la taxa fins que no rebés la notificació de la suspensió cautelar dictada pel Tribunal Constitucional (TC).

El Servei Català de la Salut va informar ahir mateix al Consell del Col·legi de Farmacèutics de Catalunya i va adaptar els sistemes informàtics per suspendre el cobrament. Aquest dijous les vendes han començat a remuntar, després que ahir els farmacèutics notessin un clar descens perquè bona part dels ciutadans van esperar la suspensió de la taxa per adquirir els fàrmacs i estalviar-se així l'euro, segons ha confirmat el vicepresident del Col·legi de Farmacèutics, Francesc Pla, en declaracions a Catalunya Informació. Pla també ha assegurat que l'adaptació del sistema s'està fent sense problemes.

La Generalitat presentarà un recurs al TC per sol·licitar l'aixecament de la suspensió de l'euro per recepta. Ara s'obre un període de cinc mesos en el qual el TC ha de pronunciar-se. Durant els sis primers mesos d'aplicació de la taxa, des del 23 de juny fins al 31 de desembre de l'any passat, es van recaptar 45,7 milions d'euros.

stats