SALUT
Societat 26/06/2012

Més de 400 fàrmacs per a símptomes lleus deixaran d'estar finançats per la sanitat pública

Medicaments contra la tos i refredats comuns, antidiarreics, laxants o tractaments contra la migranya són alguns dels fàrmacs que els ciutadans hauran de pagar en la seva totalitat

Lara Bonilla
1 min

BarcelonaSón fàrmacs molt comuns, per a malalties menors i barats, de menys de 3 euros. Aquestes són les característiques dels medicaments que deixaran d’estar finançats per la sanitat pública. Un llistat de més de 450 fàrmacs que aquest dimecres haurà d’acabar d’acordar la ministra de Sanitat, Ana Mato amb els consellers del ram de les comunitats autònomes durant la reunió del Consell Interterritorial de Salut.

Sortiran del catàleg públic els mucolítics, els xarops per combatre la tos, medicaments contra els refredats comuns, els protectors d'estòmac o els fàrmacs contra la migranya. Pots consultar el llistat de fàrmacs aquí. El Ministeri de Sanitat no cita noms comercials i identifica només els grups terapèutics.

Amb aquesta mesura, el govern espanyol es vol estalviar més de 440 milions d'euros i es començaria a aplicar a partir del setembre.

Els farmacèutics consideren que la mesura estimularà l'automedicació i demanen que es facin públics els criteris segons els quals s'ha elaborat aquest llistat.

stats