Societat 27/05/2012

Felip Puig defensa els sometents i diu que en l'incident de Maials s'han complert els protocols establerts

El Govern demanarà a l'Estat que "parli clar" del futur de l'Acadèmia militar de Talarn

Acn
1 min

SortEl conseller d'Interior, Felip Puig, ha defensat el paper dels sometents i ha dit que defensar una propietat és un dret que tenen els ciutadans. En relació a l'incident de Maials, en el qual va morir un presumpte lladre en fugir d'una patrulla de pagesos, Puig ha explicat que va ser com a conseqüència d'una parada cardiorespiratòria i ha afegit que en tot moment es van complir els protocols establerts.

D'altra banda, el conseller ha dit que el Govern exigirà a l'Estat que parli clar en relació al futur de l'Acadèmia militar de Talarn. Puig ha afegit que el govern espanyol no té clares les prioritats i està prenent decisions sense revisar altres inversions menys prioritàries

El conseller d'Interior ha fet aquestes declaracions durant la inauguració del Museu de les Papallones de Catalunya, amb seu a Pujalt (Pallars Sobirà). Aquest equipament ha canviat d'emplaçament i ara compta amb un edifici de més de 500 metres quadrats. El nou edifici ha permès ampliar el número d'exemplars de papallones exposats fins a més de 6.000 d'unes 700 espècies diferents.

stats