Publicitat
Publicitat

Puig deixarà que els 'indignats' acampin a la plaça Catalunya si no alteren l'ordre públic

El conseller discrepa amb el ministre de l'Interior, que creu que les acampades són "actes il·legals"

El conseller d'Interior, Felip Puig, es distancia del ministre Jorge Fernández Díaz i anuncia que no impedirà que els 'indignats' acampin a la plaça de Catalunya, com van fer fa un any, si no hi ha cap risc per a la seguretat o per a l'alteració de l'ordre públic. Amb tot, en una entrevista a TV3, Puig ha evitat discrepar públicament del ministre de l'Interior: "Ell té el seu criteri i suposo que ha observat el principi de legalitat allà on té competències, però a Catalunya respectarem el dret a manifestació i el dret dels ciutadans de poder gaudir de l'espai públic, en un sentit o un altre".

La setmana passada, Fernández Díaz va advertir al moviment 15-M que les acampades són "actes il·legals". "Evidentment, les acampades són il·legals. Les manifestacions es fan en el marc de la llei, i no només s'han de respectar, sinó també protegir-les, sempre que s'exerceixin en el marc de la llei", va assenyalar el ministre quan se li va preguntar sobre la intenció del moviment del 15-M de manifestar-se el 12 de maig i acampar a la Puerta del Sol fins al dia 15, coincidint amb el seu primer aniversari. El moviment 15-M de Barcelona té previst fer el mateix. El col·lectiu ja ha convocat a través de les xarxes socials una manifestació "cívica i pacífica" que arrencarà a les 18 h del 12 de maig a la plaça Catalunya i culminarà amb una nova acampada.

Segons han explicat a l'agència EFE fonts del col·lectiu 15-M, la intenció del moviment és no enfrontar-se en cap moment a la policia, si l'autoritat vol impedir aquesta acampada, i respondre de forma pacífica. "Anirem a acampar a un altre lloc si no ens deixen", ha dit  un membre d'aquest col·lectiu, que vol preservar per damunt de tot el caràcter pacífic de la protesta i no deixar que grups violents espatllin el dret ciutadà a la manifestació.

Visibilitzant l'assetjament sexual

Més continguts de