SOCIETAT
Societat 30/05/2011

Felip Puig diu que no van aparèixer interlocutors de l'acampada fins després de les càrregues

El conseller d'Interior no es penedeix de res però diu que "si només veiés les imatges que surten per televisó, estaria indignat". En una entrevista a RAC1, ha assegurat que l'alcalde Hereu estava al corrent de l'operatiu, i que hi estava d'acord

Redacció
2 min

BarcelonaEl conseller d'Interior, Felip Puig, ha tornat a defensar aquest matí la càrrega policial de divendres contra els acampats a la plaça de Catalunya per "disminuir el risc de la celebració de la Champions, dissabte a la nit". En una entrevista a RAC1, Puig ha insistit que revisarà l'operatiu però que creu que va ser correcte i que els Mossos van actuar coordinats amb la Guàrdia Urbana. L'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, estava al corrent de tot i hi estava d'acord, segons Puig.

"En un moment donat la policia es va veure desbordada perquè hi havia milers de persones fora del cordó policial", ha explicat el conseller.

Puig ha admès, això sí, la duresa d'algunes actuacions: "No ho sé si els mossos es van extralimitar, ho revisarem. Segurament si només veiés les imatges que surten per televisó, estaria indignat, però la policia tenia una instrucció, netejar la plaça, i quan [els acampats] fan una resistència passiva i quan després la gent, ja no tan passivament, agredeix i ataca, la policia ha de complir l'ordre de desallotjar. La policia, ens agradi o no, és l'única legitimada al límit per exercir la força". "Demano disculpes [...] no per l'actuació, per les imatges que es traslladen, que a algú li fereix la sensibilitat", ha afegit Puig.

El titular d'Interior també ha criticat que el moviment dels indignats no tingués interlocutors fins després de la càrrega policial. "No vull dir que sigui causa-efecte, però dissabte van aparèixer els primers interlocutors. Només sé que divendres a la nit no hi havia cap bombona de butà".

Puig ha dit que en tot moment assumeix la responsabilitat de l'operatiu, que no se'n penedeix, i que no dimitirà: "No es fàcil aquesta situació, però ja sabia a què m'atenia quan vaig assumir el càrrec".

El conseller d'Interior justifica el desallotjament exclusivament per "netejar" la plaça de Catalunya i evitar riscos per la celebració de la Champions: "El 15 de maig vam entendre el missatge de la societat. Des del 15 de maig no vam tenir cap intenció de desallotjar. No ho vam fet ni tenint el mandat de la Junta Electoral. Divendres vaig prendre la decisió després d'haver-la valorat molt curosament".

També ha justificat que el desallotjament no es fes de matinada: "Si ho fas a les dues o a les tres de la matinada d'un dijous, tens centenars d'estudiants que surten fins a altes hores. Vam creure que era millor a les 6 o a les 7 de la matinada".

Les imatges que podeu veure sobre aquesta informació són del vídeo pujat a YouTube per JSalvia.

stats