Societat 04/05/2012

La femella de Komodo del Zoo de Barcelona pon 23 ous

D'aquí 7 o 8 mesos podrien néixer les primeres cries dels 16 ous en bon estat que van trobar els tècnics

Ara
2 min

BarcelonaEls treballs de reproducció en captivitat de dragons de Komodo del Zoo de Barcelona han assolit un "èxit notable", segons informa la institució. La nit de dimecres la femella, Asmara, va fer una posta d'ous fruit del seu acoblament amb el mascle Guntur el 29 de febrer.

Conservadors i tècnics van observar el matí del dijous 4 un "canvi conductual" en la femella, que procedia a tapar amb sorra les llargues galeries que havia excavat en dies anteriors. A més, van constatar que l'exemplar havia perdut més de dos quilos respecte a dos dies abans.

A continuació, els equips tècnics van procedir a la recerca de la posta, que es va allargar més de tres hores a través de l'entramat de galeries a diferents nivells construïdes per Asmara. Finalment, l'equip del terrari va trobar els ous a un metre de profunditat a una cambra de 55 cm x 30 cm al fons d'un túnel d'1,20 cm; la temperatura de la cavitat era de 28,5-29 ºC.

La posta constava de 16 ous en bon estat i 7 més mal formats. Una vegada retirats els ous es va procedir a col·locar-los un per un a les incubadores a 31 graus de temperatura, on haurien de néixer les cries de Komodo d'aquí uns 7 o 8 mesos.

Reproducció en captivitat

Tot i les dificultats de la reproducció dels dragons de Komodo en captivitat, ja fa uns anys que s'ha començat assolir l'èxit en la seva reproducció a diferents zoos del món com els de Washington, Cincinnati, Honolulu, Miami o Jakarta. A Europa, només s'ha aconseguit reproduir als zoos de Praga, Londres, Chester, Rotterdam i Reptilandia, a l'illa de Gran Canària, que és d'on procedeixen els dos mascles que poden observar-se al Zoo de Barcelona.

L'hivern del 2010, el Zoo de Barcelona va rebre una femella, Asmara, nascuda al Zoo de Praga, amb 3 anys d'edat. A principis de febrer d’enguany, ja més crescuda, va ser traslladada a la nova instal·lació 'Terra de dragons'.

stats