L'Ajuntament de Barcelona vol blindar les polítiques de gènere

Convertirà en reglament mesures com la paritat entre els treballadors municipals

L'Ajuntament de Barcelona vol evitar que un nou consistori "pugui desmantellar" les polítiques d'igualtat i "en clau feminista" del govern de Colau i pretén convertir en reglament les seves polítiques de gènere, tant en l'àmbit intern com en la relació amb la ciutadania, segons ha explicat aquest dilluns la regidora de feminismes i LGTBI, Laura Pérez.

La paritat en comissions de l'Ajuntament, càrrecs gerencials i de lliure nomenament quedaria així com a reglament fixat que haurien de complir futurs executius si el ple municipal aprova, cap a final d'any, aquesta mesura que vol "blindar" les polítiques de gènere. "Cap gènere pot tenir menys del 40% de representació i caminem cap a l'ideal del 50%", va explicar Pérez. Encara no es compleix aquesta paritat i aviat veurà la llum un informe que mostra la situació actual dins l'administració pública. El mateix passa amb la bretxa salarial entre gèneres.

L'Ajuntament enceta ara un procés de participació "amb el moviment feminista, LGTBI i altres grups municipals" per tal que el document arribi al ple amb el màxim consens. L'innovador protocol contra la violència masclista amb la participació de locals d'oci nocturn també hauria de passar a ser un reglament si s'aprova aquesta mesura.

També es preveu una formació amb mirada de gènere pels treballadors municipals. L'existència d'una regidoria sobre igualtat també passaria a ser obligatòria amb la concreció d'aquest reglament, tot i que seria competència de l'executiu definir-ne el nom.

Més continguts de