Societat 02/07/2020

Detenen una dona per haver matat una familiar al Pont de Vilomara

Una baralla a Santa Coloma de Gramenet acaba amb un mort i un ferit greu

Ara
3 min
Pla general de la casa on s'ha produït el crim al Pont de Vilomara. En primer terme, el vehicle de la funerària.

BarcelonaEls Mossos d'Esquadra han detingut una dona per haver-ne matat una altra aquest dijous al Pont de Vilomara, al Bages. La presumpta autora del crim, de 32 anys, és una familiar de la víctima. Cap a les nou del matí els agents han rebut un avís i s'han adreçat a una casa del municipi, on hi havia una dona de 40 anys morta amb indicis de criminalitat. Segons l'ACN, els Mossos han trobat la víctima en un habitatge de la urbanització Marquet Paradís amb una ganivetada al coll. Llavors els agents han començat a buscar l'autora de l'homicidi a la zona boscosa que envolta la urbanització i al final han pogut localitzar-la. Després de detenir-la, la policia posarà la dona a disposició judicial.

Aquesta ha sigut la segona mort violenta a Catalunya en poques hores, perquè els Mossos també han informat que investiguen les circumstàncies de la mort d'un home aquesta matinada a Santa Coloma de Gramenet. La policia ha rebut un avís passada la mitjanit que deia que hi havia dues persones greument ferides per una baralla que havia tingut lloc al centre de Santa Coloma. Quan el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) s'hi ha desplaçat, ha certificat la mort d'un d'ells per les lesions patides, mentre que l'altre ferit ha sigut traslladat a l'hospital en estat greu.

L'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet ha explicat que la baralla ha tingut lloc a prop d'un espai ocupat, que després de l'agressió mortal ha quedat precintat per la investigació. Ha afegit que els dos implicats en la disputa tenien més de 50 antecedents per delictes greus. Segons el consistori, també s'han traslladat tres persones que hi havia a l'espai ocupat a causa de la investigació d'aquest homicidi.

Quart crim a l'àrea metropolitana

El crim de Santa Coloma és el quart en menys d'una setmana a l'àrea metropolitana de Barcelona, després dels homicidis a Barcelona, Cornellà de Llobregat i l'Hospitalet. Els dos primers es van produir arran de baralles al carrer i el tercer per un robatori amb una estrebada. Precisament aquest dimecres els Mossos van detenir dos homes, de 21 i 23 anys, pel crim al passeig Lluís Companys de Barcelona, al districte de Ciutat Vella, que va passar divendres de la setmana a les dues de la matinada.

En canvi, la policia encara busca els autors dels altres dos homicidis. Un va tenir lloc en una altra baralla al carrer a Cornellà de Llobregat, a la sortida d'una discoteca diumenge a les sis de la matinada. En les imatges que es van difondre de l'agressió es podia veure almenys una presumpta autora de la mort d'una noia. En el vídeo, enregistrat des de força distància, es podia comprovar com la presumpta autora es dirigia a la víctima i com hi havia un enfrontament durant el qual li hauria clavat una arma blanca. Una estona després es veia un grup de gent que envoltava la víctima, que semblava estar estirada a terra. L'agressió mortal a la noia va passar a poc més de cent metres de la discoteca Capitolio de Cornellà, en un carrer a l'exterior.

Tampoc consta que s'hagin detingut els presumptes autors que van cometre un robatori mortal amb una estrebada a l'Hospitalet, en què un home va perdre la vida. En aquest cas la policia treballa per identificar el grup de lladres que l'haurien atacat. Els fets es van produir diumenge a les dues de la matinada, quan els lladres van assaltar la víctima al carrer per robar-li la bossa i el van empènyer. L'home va caure a terra i es va clavar un fort cop al cap que li va causar la mort al mateix lloc. Els Mossos ho investiguen com un robatori violent amb resultat de mort, perquè consideren que els autors no tenien intenció de matar-lo.

stats