Societat
Societat 08/10/2011

Un ferit greu en una deflagració en un pis de Sant Adrià de Besòs

Té cremades de segon grau en un 60% del cos. La causa de l'explosió podria ser la manipulació d'un aerosol al costat d'un escalfador

Efe
1 min

BarcelonaUna persona ha resultat ferida greu aquest matí en produir-se una deflagració en un pis de Sant Adrià de Besòs (Barcelona), que podria haver estat causada per la manipulació d'un aerosol al costat d'un escalfador, segons han informat fonts de Protecció Civil.

La deflagració s'ha produït cap a les 05.34 hores d'aquest dissabte, en un pis situat a l'immoble número 136 de l'avinguda de la Platja de Sant Adrià. L'edifici, de sis plantes, ha hagut de ser desallotjat durant una hora per comprovar si s'havia produït cap fuita de gas o l'estructura estava afectada.

El ferit, amb cremades de segon grau en un 60% del cos, ha estat traslladat a la Unitat de Grans Cremats de l'Hospital de la Vall d'Hebron.

La Direcció General de Protecció Civil ha activat l'alerta del pla d'emergència Procicat, que ha finalitzat quan els bombers han certificat que l'immoble no ha patit danys estructurals i els veïns han pogut tornar, cap a les 06.45 hores, als seus domicilis.

Fins al lloc de l'accident s'hi han desplaçat cinc ambulàncies del Sistema d'Emergències Mèdiques i sis dotacions dels bombers de la Generalitat, així com patrulles de la Policia Local i dels Mossos d'Esquadra.

Tècnics de la companyia Gas Natural s'han desplaçat a l'edifici per comprovar l'origen de la deflagració i comprovar si algun conducte o escalfador de gas estava afectat.

Les comprovacions preliminars, segons ha informat Protecció Civil, indicarien que l'origen de la deflagració estaria en la manipulació d'algun aerosol en el mateix espai que un escalfador de gas.

Les proves d'estanquitat realitzades pels tècnics de Gas Natural han indicat que les instal·lacions no estan afectades, encara que com a mesura de precaució han deixat tancada la clau de distribució.

stats