SOCIETAT
Societat 02/02/2012

Fernández Díaz relleva Pere Navarro al capdavant de Trànsit i diu que "ningú és imprescindible"

El ministre de l'Interior parla de "magnífica gestió" i Rajoy va dir que "no ha fet mala feina". El substituirà María Seguí. Fa vuit anys que els morts en accidents de trànsit es redueixen cada any a l'Estat

Efe
2 min
María Seguí

MadridEl consell de ministres aprovarà aquest divendres el nomenament de María Seguí com a nova directora general de Trànsit per substituir Pere Navarro, segons ha anunciat el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz.

Fernández, en declaracions a TVE, ha insistit en la "magnífica gestió" de Navarro com a encarregat de la seguretat viària els últims vuit anys, però s'ha mostrat convençut que Seguí, actual directora general de Salut Pública, Drogodependències i Consum de la Junta de Castella-la Manxa, seguirà aquest camí.

El ministre, que va parlar ahir a la nit amb Pere Navarro, ha qualificat el canvi com "un relleu natural" i ha explicat, a més, que Navarro i ell són amics des de fa 33 anys, ja que van fer junts la carrera d'enginyeria industrial i van preparar junts les oposicions a inspecció de treball.

El relleu de Navarro

Quan se li ha preguntat per les raons per les quals relleva una persona amb una gestió unànimement lloada, Fernández ha assenyalat que "ningú és imprescindible". "Ni Pere Navarro, ni jo", ha subratllat.

El relleu "no és cap retret", ha insistit el ministre, que ha considerat que aquest canvi s'ha d'entendre dins de la normalitat després de vuit anys d'"una magnífica gestió" i davant l'inici d'una nova etapa.

El mateix president del govern espanyol, Mariano Rajoy, en una entrevista amb Efe el 10 de gener, va reconèixer que els accidents de trànsit havien disminuït molt en els últims anys i que el mèrit era de Pere Navarro.

"No ha fet una mala feina, com tothom reconeix i jo també", va dir, encara que va avançar que el seu relleu o manteniment depenia del ministre de l'Interior.

@page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } Els morts en accident de trànsit es redueixen cada any des de fa vuit anys. El descens més gran es va aconseguir el 2008, quan la xifra de morts va caure un 20,4%.

La nova directora

La nova directora general és doctora en medicina i ha dedicat tota la seva línia d'investigació a la seguretat viària i la prevenció de les lesions de trànsit, ha recordat Jorge Fernández, que ha posat com a exemple que la seva tesi doctoral als Estats Units va versar sobre la implantació del coixí de seguretat.

Maria Seguí ha estat presidenta de l'European Center for Injury Prevention, i el 29 desembre del 2011 va prendre possessió com a directora general de Salut Pública, Drogodependències i Consum en el govern de María Dolores de Cospedal a Castella-la Manxa.

El titular d'Interior s'ha mostrat convençut que Seguí mantindrà el camí de Pere Navarro en aquesta nova etapa, que parteix, ha insistit, d'un "bon nivell" de seguretat viària.

stats