Societat 03/04/2013

Ferran Adrià recapta 1,4 milions d'euros en una subhasta

Un anònim ha pagat 17 mil euros per un sopar amb el cuiner

Efe
1 min
Ferran Adrià va ser el primer convidat al cicle Instint, que va tenir Andreu Buenafuente de mestre de cerimònies.

Hong KongEl cuiner Ferrian Adrià ha recaptat avui 1,4 milions d'euros per a la seva fundació El Bulli, en una subhasta celebrada per la casa Sotheby's a Hong Kong. Se subhastaven 6.518 lots d'objectes que pertanyien al restaurant El Bulli, considerat el millor del món, i que va tancar el juliol del 2011.

Entre altres elements subhastats, hi havia un sopar amb Ferran Adrià i una visita personalitzada amb ell per Barcelona, per la qual un licitador anònim ha pagat 17.900 euros. També s'han recaptat 5.800 euros per un set de deu ganivets i 15.500 euros per algunes ampolles de diversos lots de vi pertanyets al celler d'El Bulli. Amb aquests diners, el cuiner vol crear una fundació centrada en un centre experimental, un equip creatiu i la Bullipèdia. "Tornem cap a casa molt contents; per descomptat aquesta és una bona manera de començar la fundació" ha afirmat Adrià.

Les previsions dels responsables de la subhasta rondaven entre els 625 mil i 780 euros. El 26 d'abril conclourà, a la Gran Poma, la subhasta d'objectes i part del celler del famós restaurant. "Hi ha molta expectació per la subhasta que se celebrarà a Nova York, així que esperem que amb la d'avui, aquí, aquesta expectació creixi encara més", ha comentat Robert Sleigh, director de la secció de vins de Sotherby's a l'Àsia.

stats