Societat 20/11/2011

Ferran Adrià: "M'han dit geni, però també enverinador"

El cuiner de l'Hospitalet explica en una entrevista de Carles Capdevila, director de l'ARA, que sent la pressió de crear "un nou concepte, un nou escenari" amb la seva fundació

Ara
1 min
FERRANADRIÀ: "M'han dit geni però també enverinador"

BarcelonaEl millor cuiner del món, el català Ferran Adrià, explica en una entrevista a l'ARA d'aquest diumenge que sentia "més pressió per la rutina" que pel pes "de les estrelles Michelin". Ara, que ha deixat el restaurant de cala Montjoi per crear una fundació que ja ha explicat per tot el món, sent que no pot "decebre". Malgrat tot, presenta fins i tot un llibre: La comida de la familia, una guia amb 31 menús propers als 4 euros.

En la trobada amb Capdevila, repassa molts aspectes de la seva vida, entre els quals hi ha la família. Adrià explica per què no té fills i què li va dir la seva dona quan ell li va anunciar que volia deixar El Bulli. De la seva mare, explica que una frase seva li va servir per adonar-se que estava cansant: "Tu, al diari, una altra vegada?". Tot i que li han dit moltes vegades, el cuiner no es considera "cap geni" i recorda que no tot han estat lloances: "Han dit de mi que a El Bulli enverinàvem".

Sobre la vida que li queda per davant, afirma que en vol viure 90, explica que el que més li importa "és no patir" i és que, ara que emprèn el projecte El Bulli Foundation, confessa que l'any que ve ja en fa 50.

Podeu llegir l'entrevista completa a l'ARA Premium.

stats