03/09/2011

Febre Travolta al cel de les Arenes

2 min
De festa: Febre Travolta al cel de les Arenes

"Però tu no ets una periodista literària?", em demanen en donar-me el dossier de premsa del musical Grease . Ai, ja m'han enxampat: se'm deu llegir a la cara que no sóc d'eixe món. De fet, potser sóc l'única en tot el centre comercial Les Arenes que ignora qui és Edurne . "No m'ho puc creure!", criden alhora dues adolescents així que la veuen. S'abracen i salten i piquen de mans de l'emoció. "Quan ho expliquem, no s'ho creuran!", exclama la més alta. L'altra encara té els ulls en blanc: em pregunto si hauria de trucar a una ambulància.

Sí, normalment escric sobre llibres, i fa unes hores he anat a la presentació de la nova i magnífica novel·la de Jaume Cabré , Jo confesso , a l' Ateneu Barcelonès : un escenari antitètic d'aquesta plaça de toros reconvertida en luxós aparador del consum. Jo confesso que només vaig seguir (de lluny) la primera edició d' Operación triunfo : si mal no recordo, els guanyadors van ser Rosa de España , David Bisbal i el paleta ploraner David Bustamante . La madrilenya Edurne és un altre producte de la factoria OT, i ben bé que li ha anat el pas per aquella acadèmia: provoca desmais adolescents, què més vols.

Posats a confessar, també confesso que no he vist mai la pel·lícula protagonitzada per John Travolta i Olivia Newton-John . Tinc una falta de referents alarmant, ho sé. La roda de premsa triga tant a començar que hauria pogut veure el film dues vegades, títols de crèdit inclosos. Mentre esperem estic temptada de demanar un autògraf a Manu Guix : confesso que no el conec per OT, sinó pel seu disc de cançons de Lluís Llach . Finalment arriben les declaracions a peu dret de Guix (responsable de la direcció musical del musical, valgui la redundància), Coco Comín (direcció artística i coreografia) i la cantant Edurne, que farà el paper de Sandy (d'Olivia, vaja) a la versió en castellà. Perquè el muntatge alternarà funcions en català i en castellà, un fet amb "escassos precedents" a la programació teatral barcelonina. La idea és que les escoles presenciïn sempre l'obra en català. O sigui: els nens no veuran Edurne sinó Diana Roig , que feia d'Alys a Geronimo Stilton . El personatge de Danny Zuko el farà en tots dos idiomes l'actor Jordi Coll .

Grease ja es va estrenar fa cinc anys al teatre Victòria. A partir del 15 de novembre i fins a les rebaixes de gener es representarà a la cúpula de Les Arenes, on s'encabiran 1.700 seients. La nova companyia la formen 33 artistes d'entre 18 i 35 anys, sorgits d'un càsting de 500 aspirants, així com mitja dotzena de músics. "Els joves cada cop estan més preparats i són més polivalents", afirma Coco Comín. Salta a la vista que els actors triats són guapos i simpàtics, però la coreògrafa en destaca un altre aspecte: "Hem intentat que siguin bona gent".

Em despisto una mica i ja tinc tots els col·legues al voltant d'Edurne. Tres de cada quatre preguntes fan referència a un tal David, que es veu que és el seu nòvio. Dedueixo que el paio és famós. Bisbal? Bustamante? El Google m'ho aclareix: es tracta del futbolista David de Gea . Doncs bé: us comunico que Edurne s'entén la mar de bé amb la seva futura sogra.

stats