24/07/2011

Graceland 20, un 'brunch' creatiu

2 min
De festa: Graceland 20, un 'brunch' creatiu

Són les dues de la tarda a Barcelona i vint ments crea tives es dirigeixen a un pis modernista de Gràcia. A dins hi sona The XX . Els convidats no es coneixen però estan a punt de passar 12 hores junts. Arriben de dia amb ampolles de xampany i marxen en plena nit, quan ja les han fet passar totes avall. A la terrassa del pis expliquen qui són i d'on vénen. Intercanvien opinions, comparteixen anècdotes i ideen projectes en comú. De moment, però, ells no saben res del que està a punt de passar. Estan a l'expectativa i no segueixen cap guió. La trobada avança per lliure.

Aquest és el punt de partida de Graceland 20 , una iniciativa que vol posar en contacte gent de diferents àmbits de l'univers creatiu de Barcelona amb l'objectiu de fomentar col·laboracions entre ells, teixir una xarxa de contactes i passar una estona junts. Networking disfressat de brunch maratonià. O viceversa. Seguint la filosofia d'iniciatives com l' speed dating i First Tuesday -trobades en què tens tres minuts per exposar les teves idees i escoltar les dels altres-, Graceland 20 vol propiciar projectes entre l'escena artística de Barcelona, i per això fa coincidir en un mateix espai cineastes, actors, fotògrafs, guionistes, experts en televisió, dissenyadors de moda i arquitectes. La idea és combinar mons diferents.

Les bases del joc són simples. Els convidats són vint i sempre són diferents; ningú repeteix a cap trobada; no hi ha un clar protagonista, tots són titulars; tots volten els 30, i són d'àmbits creatius diferents. I tot i que l'objectiu és fomentar projectes creatius comuns, no hi ha un guió establert ni tampoc un protocol a seguir. Tothom seu on vol i menja allò que li ve de gust. Damunt la taula, pernil i formatges, foie , salmó, minihamburgueses i croquetes. I tot tipus d'amanides d'estiu acompanyades del ventall de cervesa, vins, xampany i gintònics que requereix la trobada.

Un dels primers a arribar és Santi Balmes , el cantant de la banda Love of Lesbian . Porta shorts i explica que està treballant en un disc-novel·la que publicarà amb un pseudònim. Minuts després d'aterrar a Barcelona, l'actor Daniel Brühl arriba a la cita tímid, però acabarà liderant un espectacle d'enginy que mantindrà tothom expectant. Molt puntuals arriben també el fotògraf Jaume de la Iguana -màxim confident i artista fetitxe de Shakira -, el director de cine Kike Maíllo -a punt d'estrenar la seva opera prima Eva -, Thaïs Villas -gran supervivent de La Sexta-, els Òscars -artífexs de la nova ràdio- i un grapat més de gent. Però aturem-nos. Com avança la cita?

El brunch comença fred, amb els convidats observant-se i expectant. En una imminent segona fase, la gent perd la vergonya i es relaciona, intercanvia opinions i posa idees en comú. Arribats a una tercera fase, en què la confiança ja és general i l'ambient més festiu, es prepara el tancament de la cita: aquí s'intercan vien números i es quadren agendes per tornar-se a veure. Al final de la cita s'han fet fotos per a la posteritat, s'ha parlat de com sobreviure a l'amor, de la salut de la tele, que Nova York torna a ser una destinació popular i s'ha forjat algun projecte en comú. Seguirem informant.

stats