Societat 07/07/2011

De festa: Un concurs de models a la fresca

Mònica Planas
2 min
De festa: Un concurs de  models a la fresca

Dimarts a la nit els veïns dels Jardins de Clara Campoamor de Barcelona, al costat del Pedralbes Centre, van poder gaudir des dels seus balcons d'un concurs de models. Una mena de remake de La finestra indiscreta . Els finalistes (nois i noies) del concurs New Generation organitzat per l'escola Francina Models van desfilar per una passarel·la llarguíssima improvisada sobre la gespa central.

Abans, però, a la terrassa annexa del Pedralbes Centre hi va haver un refrigeri que és l'estona en què es veu més el llautó del personal que assisteix a aquests actes. Gent del món de la moda se saluda efusivament: " ¡Estás divina! ¡Desde Larios que no nos veíamos! " T'adones del que són capaces de fer algunes persones per aconseguir una petita ampolla de cava. Hi ha empentes per veure els famosos que fan posturetes al photocall : Elisabeth Reyes , Soraya , Thaís Blume ... Entre les cares més nostrades, les inseparables Carme Barceló i Elsa Anka i, que no falti, el Santi Meifrén , que s'està convertint en el meu runing gag personal d'aquesta s ecció de festa. Hi ha senyores que t'aparten de mala manera dient " ¡Disculpa! ", senyors que miren de reüll la llibreta on et veuen prendre notes, i moltes jovenetes fàcilment impressionables davant d'un famós. Una, alterada, exclama: " ¡Mira! ¡Johnny Depp! " L'amiga, amb cara de fàstic, li contesta: " Tía, no te pases... "

Amb un excés de calma i caos organitzatiu, els convidats anem passant cap a les cadires que envolten la passarel·la del jardí. Alguns veïns han baixat a la plaça a fer el xafarder i les hostesses els fan fora: " Lo siento, esto es un acto privado, sólo para invitados ". La senyora contesta: " Soy vecina, así que es como si fuera una invitada... " L'hostessa li diu que no. Al meu costat dues senyores conversen: " Aquí en esta plaza metieron una bomba los de ETA hace años... " I l'altra respon: " ¡Qué dices! ¡Qué miedo! "

Comença la desfilada. Primer els nois amb un banyadoret i després les noies en biquini. Descobreixo que hi ha una tercera categoria: les curvy , un eufemisme perquè les talles grans ho semblin menys. Quan surten aprecio un cert murmuri. A les senyores del meu costat els agrada valorar els nois: " Este es mucho hombre... ", diu una. Un fotògraf molt bregat en desfilades de models critica les noies: " ¡Ni una tiene ni idea de caminar! " La model del meu costat li replica: " ¡Están aprendiendo! " Els bonys de la gespa del jardí no hi ajuden gaire i el recorregut és llarguíssim. Només fan això: caminar amunt i avall, mig despullats o vestits del tot.

De seguida que s'acaba la desfilada, sense perdre temps, el jurat ja té el veredicte. Els guanyadors de l'any passat surten a donar el relleu als nous afortunats. La curvy guanyadora de l'any passat no diries mai que és considerada curvy . Els guanyadors de la New Generation de Francina Models són Miguel Ángel Herrera , Dessirée Cordero i Marta Rodríguez . Tots tres són de Sevilla. D'aquí uns anys sabrem si passaran dels celoberts de Clara Campoamor a que se'ls obri el cel de Milà, París o Nova York.

stats