Societat 14/05/2012

“El que heu de fer és pagar": insults en un #novullpagar denunciats a la comissaria

Han presentat la denúncia aquest dilluns a la comissaria de la plaça Espanya. Un treballador del peatge de Vilassar les va amenaçar de retenir-les fins que paguessin

Ara
2 min
Sandra Sánchez ha presentat la denúncia contra Abertis aquest dilluns, acompanyada d'Uriel Bertran (SI)

BarcelonaNou #novullpagar polèmic en un peatge català. En aquesta ocasió, les víctimes van ser dues dones que, en transmetre la seva voluntat de no abonar la tarifa corresponent, van ser increpades i van rebre diversos insults per part d'un dels treballadors del punt de peatge. En un moment de la conversa, l'home les va increpar i els va dir: "El que heu de fer és pagar, filles de puta".

El #novullpagar conflictiu va tenir lloc divendres passat, 11 de maig, en una de les cabines manuals del peatge de Vilassar de Mar. Segons expliquen Sandra Sánchez, vinculada al món cinematogràfic -directora de càsting de pel·lícules com 'El Perfum', 'Vicky Cristina Barcelona' o 'Pa Negre'- i la seva filla, Natàlia Alexandre, en un correu electrònic que han fet arribar als mitjans de comunicació, quan van arribar-hi, al voltant de les 8.45 hores, la treballadora que es trobava a la cabina va tancar la finestreta i, immediatament, segons expliquen, va sortir un company seu que els va dir que les podia retenir al peatge "les hores que fes falta", fins que paguessin. Després que Sánchez i la seva filla insistissin que no pensaven pagar, el treballador va canviar el to de la conversa i, segons expliquen, va optar per insultar-les amb frases com: "El que heu de fer és pagar, filles de puta" o "a mi me la mamareu, que només serviu per a això". Després d'una batalla dialèctica i que se sumés a la conversa un altre treballador que no va voler revelar el nom del seu company, els van obrir la barrera i les dues dones van passar el peatge sense pagar.

Les dones, que es van posar en contacte amb Abertis per saber el nom del treballador que les havia insultat, han optat per interposar una denúncia per injúries contra la companyia.

Sánchez i Alexandre van comunicar l'incident que havien patit al secretari general de SI, Uriel Bertran, que ha decidit acompanyar-les a posar la denúncia aquest dilluns al matí.

No és la primera vegada que un conductor es troba amb l'hostilitat dels treballadors dels peatges a l'hora de fer un #novullpagar. Fa unes quantes setmanes, un grup de nois d'Ulldecona van patir una situació similar al peatge d'Amposta, quan un dels treballadors se'ls va dirigir amb frases com "no tens collons d'anar a queixar-te a l'Ajuntament", "no t'obriré", "no ets prou home per trucar als Mossos", "sou una colla de covards bavosos", "ara que estàs aquí, tanques el mòbil [a un dels nois que, segons diu, estava parlant per telèfon amb la seva nòvia]", "sortiu, homes, si teniu collons, sortiu!" o "aquesta noia que porteu aquí darrere en té més [de pebrots] que vosaltres".

El líder de SI ha avançat que defensarà aquest vespre a la taula de peatges que s'ha convocat a la seu del departament de Territori i Sostenibilitat la supressió total dels peatges de Catalunya a les autopistes amortitzades. En una nota de premsa enviada als mitjans, Bertran també ha avançat que demanarà que el Govern "deixi d'amenaçar amb multes il·legals que pretenen intimidar els ciutadans amb la finalitat de que no secundin la campanya d'insubmissió als peatges #novullpagar".

stats