SOCIETAT
Societat 13/01/2012

La jutge finalitza la instrucció del cas de l'hotel de luxe del Palau de la Música

Per aquest cas estan imputats l'expresident del Palau, Fèlix Millet, i la seva mà dreta, Jordi Montull, i la cúpula d'Urbanisme de l'Ajuntament per delictes de tràfic d'influències i apropiació indeguda

Laura Díaz-roig
1 min

BarcelonaLa titular del jutjat d'instrucció número 10 de Barcelona ha donat per acabada la investigació de les presumptes irregularitats en la tramitació urbanística d'un hotel de luxe del Palau de la Música i ha donat trasllat a les parts perquè sol·licitin el sobreseïment de la causa o l'obertura de judici.

Per aquest cas estan imputats, entre d'altres, l'expresident del Palau, Fèlix Millet, la seva mà dreta, Jordi Montull, i la cúpula d'Urbanisme de l'Ajuntament, l'extinent d'alcalde Ramon Garcia Bragado i l'exgerent d'Urbanisme Ramon Masseguer. La jutge considera que els fets podrien ser susceptibles de delictes d'apropiació indeguda, tràfic d'influències, falsedat documental i prevaricació.

Segons la interlocutòria, Millet i Montull van impulsar una operació urbanística davant la Generalitat i l'Ajuntament per construir un hotel al districte de Ciutat Vella que, en transcórrer 12 anys, es podia convertir en pisos.

Des de 2006 van fer actuacions dirigides a realitzar els tràmits urbanístics necessaris per materialitzar el projecte de l'hotel de "forma àgil i sense obstacles ni oposicions", mantenint comunicacions i reunions amb els diferents implicats, amb la intenció "d'influir en ells", ajudant-se de la seva posició social. Van aconseguir que s'actués com ells volien, "al marge dels principis d'objectivitat i servei dels interessos generals i amb interferència d'interessos personals".

La seva intenció era obtenir el guany dels 900.000 euros inicials, que venien de l'empresa constructora Olivia Hotels –a la qual van adjudicar la construcció de l'hotel– i apoderar-se, un cop transmesa la propietat, de l'aval de 3,6 milions d'euros.

stats