SOCIETAT
Societat 26/04/2014

En marxa la Fira d'Abril de Catalunya després d'un any de batalla interna dels promotors

Es tracta de la primera edició de la fira des de la dimissió forçada de l'expresident de la FECAC. L'associació FECAC i la fundació FECAC mantenen la treva durant aquesta setmana de fira, però les tensions segueixen creixent entre les dues organitzacions

M.colomer / Agències
1 min

BarcelonaMilers de persones participen aquest dissabte en la primera jornada de la Fira d'Abril de Catalunya, inaugurada ahir a la nit pel president de la Federació d'Entitats Culturals Andaluses de Catalunya (FECAC), Daniel Salinero, i el president de la Fundació FECAC, Antonio Gamero. És la primera edició de la fira des de la dimissió forçada de l'expresident Francisco García Prieto, a qui van denunciar part dels seus exdirigents per les suposades irregularitats i desviament de fons de la fira. Els dirigents crítics s'han fet amb el control de la fundació. Mantenen l'enfrontament amb l'associació que porta el mateix nom, controlada per afins a l'antic president, però s'han compromès a mantenir una treva en benefici de la fira.

Fins al pròxim dia 4 de maig, vint-i-cinc entitats culturals, sis més que en l'edició passada, tenen caseta a la fira, que en la seva 43 edició torna a ubicar-se al recinte del Fòrum, entre Barcelona i Sant Adrià del Besòs (Barcelonès). Durant la inauguració d'ahir,

Passarel·la política

Els organitzadors consideren que a partir de les sis de la tarda hi haurà més afluència de públic que la detectada durant el matí i calculen que al tancament hauran passat pel recinte unes 25.000 persones, entre elles, el conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, l'alcalde de Badalona, Xavier García-Albiol, i el primer secretari del PSC, Pere Navarro.

Per aquest diumenge al migdia han confirmat la seva visita la ministra de Treball i Seguretat Social, Fátima Báñez, la presidenta del PP, Alícia Sánchez-Camacho, el candidat dels populars a les eleccions europees, Santiago Fisas i els alcaldes de Cadis i Granada, Teófila Martínez i José Torres Hurtado, respectivament.

stats