Societat 05/06/2018

Els Mossos apunten que els dos detinguts per una violació a Razzmatazz haurien donat alcohol i drogues a la menor

El jutge ha prorrogat l'arrest tot i que el fiscal demanava presó per risc de fuga

Montse Riart
3 min
La sala Razzmatazz, un dels equipaments que rebran l’ajuda de l’ICUB.

BarcelonaEls Mossos d'Esquadra apunten que els dos detinguts per la violació d'una menor a la sala Razzmatazz de Barcelona van donar alcohol i drogues a la víctima i consideren que, tot i que el relat que ha fet aquesta noia no encaixa amb les proves que han recollit sobre el cas, hi podria haver indicis d'un delicte. Segons fonts pròximes al cas consultades per l'ARA, en el seu informe la policia descarta que es produís una agressió sexual com la que va denunciar la víctima, però apunta que aquests dos homes van mantenir relacions sexuals amb la noia i considera que el seu consentiment podria haver estat condicionat pel fet que anés beguda o drogada.

Aquest dimarts el jutge ha decidit prorrogar la detenció dels dos homes identificats arran de la suposada agressió sexual. Els mossos els van arrestar ahir quan intentaven agafar un vol, tot i que se'ls havia retirat el passaport. El ministeri públic demanava presó perquè considerava que hi havia risc de fuga. Però el magistrat ha decidit prorrogar l’estada als calabossos dels homes fins que demà passin a declarar davant del magistrat que porta el cas.

Què sabem fins ara sobre la presumpta agressió?

En el seu informe, la policia catalana s'agafa amb molta prudència el relat de la víctima. Segons fonts del cas, aquesta noia hauria assegurat a la policia que va anar a un reservat de Razzmatazz amb un dels cantants que divendres va actuar a la sala, que mentre era amb ell al camerino tres homes més van entrar i que tots quatre la van agredir.

Però un cop analitzades les imatges de les càmeres de seguretat d'aquesta zona reservada, els mossos descarten que l'agressió es produís tal com explica la víctima. Segons aquestes mateixes fonts, per exemple, les imatges descartarien que dins el vestidor hi haguessin arribat a coincidir els homes identificats –entre els quals, els dos detinguts– i mostrarien la noia sortint-ne sola pel seu propi peu amb normalitat.

Segons fonts judicials, els dos arrestats –que tenen uns trenta anys i formen part de l’equip del cantant amb qui la noia va accedir als reservats– han declarat al jutge de guàrdia, però només han contestat les preguntes de la seva defensa per negar la presumpta agressió. Ara bé, els Mossos donen per acreditades les relacions sexuals dels dos homes amb la menor i, malgrat que hi hagués consentiment, posen en dubte que no estigués viciat perquè li van subministrar drogues i alcohol.

Aquest dimecres el jutge que porta el cas interrogarà els dos arrestats i explorarà la menor. També està pendent que els tutors de la noia decideixin si denuncien la suposada agressió per la via judicial o si ho fa la fiscalia.

Per què els arresten?

Als dos detinguts que demà declararan al jutge els van arrestar dilluns a la nit, després que els identifiquessin a l'aeroport del Prat intentant agafar un vol tot i que tenien el passaport retirat. Segons les mateixes fonts consultades, els dos arrestats han al·legat davant del jutge que quan la policia els va identificar no els va donar cap justificant de la retirada del document, es van espantar i van demanar al consolat que els expedissin un duplicat.

El fet que volguessin marxar és el que justifica que la fiscalia n'hagi demanat l'ingrés preventiu a la presó. Tot i així, en la providència el jutjat de guàrdia ho ha descartat i ha preferit prorrogar la detenció, perquè entén que encara hi ha proves imprescindibles que s'han de practicar, que són les que es començaran a realitzar a partir de demà davant el jutge del cas.

stats