El fiscal insisteix que s'ha de jutjar Garganté per coaccions greus

Ha recorregut la decisió del jutge d'instrucció, que només veu un delicte lleu, davant l'Audiència de Barcelona

La Fiscalia ha recorregut davant l' Audiència de Barcelona la decisió del jutge que ha investigat el regidor de la CUP a Barcelona Josep Garganté i que  l'ha enviat a judici per un delicte de coaccions lleus. El fiscal creu que les pressions de Garganté a un metge perquè canviés l'informe de lesions d'un manter, fent constar que havia caigut per l'empenta d'un agent de la Guàrdia Urbana durant una batuda, són més "greus" del que considera el jutge.

El jutge va enviar a judici el regidor de la CUP, en contra del criteri de la Fiscalia, que va demanar que s'obrís una investigació a Garganté  –així com a les persones que l'acompanyaven, pendents d'identificar– per un delicte de coaccions menys greu i un altre de falsedat en document oficial en greu de temptativa.

En el seu recurs, la Fiscalia argumenta que Garganté va cometre un delicte de coaccions greus tenint en compte "la manera com es van desenvolupar els fets, el lloc, les circumstàncies i la finalitat".

En primer lloc, el fiscal recorda que Garganté no va actuar sol, sinó que va anar al centre mèdic Perecamps juntament amb "10 persones" en una acció "coordinada". "És evident que un grup, per molt que es limiti a reforçar la presència d'un portaveu, resulta un element susceptible d'intimidar", raona el fiscal.

També agreuja el comportament del regidor de la CUP per dos motius més: perquè va pressionar el metge " en un centre sanitari", professional que va veure "alterada" la seva activitat per l'acció i va "dificultar l'assistència" als pacients, i perquè el seu "objectiu" era fer que un metge "falsifiqués un document".

La Fiscalia també creu que a Garganté se l'hauria d'investigar i acabar jutjant per un delicte de falsedat documental, tot i que reconeix que només "en grau de temptativa", perquè tot i les presumptes pressions de Garganté, el metge no va modificar el seu informe.