Societat 14/07/2012

El fiscal, sobre Ausàs : "Era molt treballador, no descansava mai i anava al magatzem cada dia"

El ministeri públic situa l'exconseller de Governació com a membre actiu d'un grup molt organitzat en el cas del contraban de tabac destapat a la Seu d'Urgell

Marc Toro
2 min
Jordi Ausàs en un acte com a conseller l'any 2010.

BarcelonaL'exconseller de Governació i Administracions Públiques Jordi Ausàs, detingut per la presumpta vinculació a una xarxa de contraban de tabac procedent d'Andorra, formaria part d'una banda molt organitzada, segons va afirmar ahir el fiscal degà de la Seu d'Urgell, Juan Sagredo, que també va explicar que el detingut anava cada dia a retirar paquets del magatzem que funcionava com a centre logístic de la banda. "Era molt treballador, no descansava mai i anava al magatzem cada dia, excepte algun en què s'agafava festa", va ironitzar el fiscal. Tot i que les investigacions encara no expliquen com Ausàs distribuïa posteriorment el gènere que recollia al magatzem, en l'escorcoll del seu domicili es va trobar tabac per un valor una mica inferior a 15.000 euros (quantitat a partir de la qual es comet el delicte de contraban) i una llista dels preus de venda en diferents ciutats espanyoles.

Sagredo assegura que tots els membres de la banda "seguien cada dia la mateixa rutina" i que "actuaven millor que la central de Seur; en cinc minuts carregaven o descarregaven el tabac". Així mateix, el fiscal descarta que hi hagués cap capitost, ja que sembla que "tots estaven al mateix nivell". Les investigacions van començar amb motiu de les sospites aixecades per certes persones de la Seu que portaven un nivell de vida per sobre de les seves possibilitats i els seus sous, com és el cas de l'exconseller, de qui no es coneixia ocupació. En aquest sentit, Sagredo afirma que la quantitat de diners que obtenien els membres de la banda cada dia era molt alta.

A hores d'ara ja són nou els detinguts en el marc d'aquesta operació, entre els quals, a part d'Ausàs, hi ha un guàrdia civil -que treballava a la duana de la Farga de Moles i que feia mesos que estava de baixa- i un agent forestal. No es descarten més detencions, ja que encara s'han d'identificar altres individus captats per les càmeres del magatzem.

stats