MEDI AMBIENT
Societat 09/02/2011

La Fiscalia de Medi Ambient investiga la contaminació atmosfèrica de Barcelona

La Fiscalia de Medi Ambient ja investiga Madrid i Barcelona però ho ampliarà a altres ciutats espanyoles. Els demana informació detallada sobre la contaminació atmosfèrica i les accions que duen a terme per reduir-la

Efe
1 min

MadridLa Fiscalia de Medi Ambient ha obert una investigació per determinar si les grans ciutats espanyoles estan complint la directiva europea de qualitat de l'aire i ha demanat informació detallada dels seus nivells de contaminació atmosfèrica i de les mesures que s'estan prenent per reduir-los. Fonts de la Fiscalia han explicat que aquesta investigació ja s'està duent a terme a Barcelona i Madrid, les ciutats més grans i tradicionalment més contaminades, i que s'ampliarà a altres ciutats espanyoles.

La Comissió Europea va enviar l'últim avís per escrit a Espanya per l'incompliment de la normativa a principis de 2010 i va avisar que, si es continuava incomplint, el següent pas seria una denúncia al Tribunal de Justícia comunitari.

La directiva imposa un valor anual de partícules en suspensió (PM10), un valor de concentració anual de 40 micrograms per metre cúbic i un valor de concentració de 50 que no es pot superar més de 35 vegades l'any. Hi ha diverses ciutats espanyoles, entre elles Barcelona, que superen aquests límits.

stats