CIUTATS
Societat 09/12/2010

La fiscalia i l'exalcalde de Sitges pacten una multa de 12.240 euros per no tancar un abocador il·legal

El fiscal demanava inicialment una pena de sis anys de presó, però un acord a darrera hora ha evitat la seva compareixença al judici

Efe
2 min

SitgesL'exalcalde de Sitges Pere Junyent (CiU) ha acceptat avui una multa de 12.240 euros per un delicte relacionat amb el medi ambient en no haver tancat un abocador il·legal situat en un espai protegit, de manera que no anirà a la presó, tal com sol·licitava en un principi el fiscal. El judici a l'exalcalde de Sitges (Garraf) s'havia de veure avui a la Secció Novena de l'Audiència Provincial de Barcelona si bé un acord entre la defensa de Junyent i el fiscal ha evitat a l'antic regidor haver de passar per aquest tràngol.

Mitjançant l'acord, el fiscal ha rebaixat la pena que sol·licitava de sis anys i un dia de presó i una multa de 72.000 euros per un delicte contra els recursos naturals i el medi ambient a una multa de 20 euros diaris durant 20 mesos i dotze dies, fet que suposa 12.240 euros en total, per un altre delicte relacionat amb els dipòsits i abocadors.

A més, la fiscalia ha apreciat la circumstància atenuant de dilació processal, en constatar que les irregularitats de l'abocador en qüestió van ser denunciades l'any 1999 per la Diputació de Barcelona i posteriorment per ICV, quan es van iniciar les investigacions que van durar fins a 2002, any en què es va formular la primera causa.

El fiscal també acusa el que va ser tinent d'alcalde i regidor d'Urbanisme, Obres i Serveis de l'ajuntament de Sitges Lluís Marcé del mateix delicte del qual acusava l'exalcalde.

Contràriament a l'alcalde, Marcé no ha reconegut avui el delicte del qual se l'acusa, de manera que el judici continua contra ell a la Secció Novena de l'Audiència barcelonina.

Aquest judici ha estat ajornat dues vegades anteriors, la primera perquè no es va emplaçar a comparèixer l'asseguradora i l'ajuntament de Sitges en la causa i, en la segona, per no presentar-se el consistori, responsable civil subsidiari de l'abocador.

stats