Ja només queda una carretera local tallada pel la neu

La circulació està interrompuda a la BV-4024 de Bagà a Coll de Pal

Després d'una tarda i una nit de dilluns complicades a la xarxa viària, la neu i el gel continuen afectant la circulació aquest matí, tot i que de manera més suau. A primera hora, hi havia cinc vies tallades. A partir de les 8 ja només quedaven dues carreteres tallades. I a les 9 només estava tallada la BV-4024 de Bagà a Coll de Pal. Les cadenes encara son necessàries a quatre vies: la BV-4031 de Castellar de N'Hug a Toses, la BV-5301 al Montseny, la C-153 a Sant Feliu de Pallerols i a la GIV5201 a Viladrau. 

Trànsit demana precaució per circular per la C-58 a Viladecavalls per la presència de plaques de gel a la via. A més, Protecció Civil ha emès una nota amb una nova prealerta del pla Neucat i demana prudència especialment als conductors que hagin de circular per les zones afectades i que duguin de manera preventiva cadenes o pneumàtics de contacte.

El matí també és complicat a Rodalies. Una incidència ha deixat un tren de la R3 aturat entre  Balenyà-Tona-Seva i Vic. Passades les 8 del matí, el tren atrapat ha reprès la marxa, però ho ha fet amb gairebé una hora de retard.

La presència de neu i gel ha provocat, també, afectacions en el servei d'autobusos a la part alta de Barcelona. Les línies de Bus del Barri 118 i 128 no presten servei, mentre que les 111 i 185 han començat la jornada amb limitacions, segons informa Transports Metropolitans de Barcelona (TMB).

La neu que va caure ahir a la nit i les baixes temperatures estan produint afectacions a la xarxa viària de la part alta de Barcelona, cosa que motiva algunes restriccions en el servei d'autobusos de TMB.

La resta de la xarxa d'autobusos (nova xarxa, convencionals i de proximitat) funciona amb normalitat, així com la xarxa de metro.

Cues a l'Eix Transversal

Ahir la situació a les carreteres va ser especialment complicada a l'Eix Transversal amb cues de fins a 19 quilòmetres a l'altura de Sant Hilari Sacalm.  Els vehicles pesants, a més, no podien circular a Caldes de Malavella en sentit Lleida i a Santa Coloma de Farners en sentit Girona. En aquest punt es feien desviaments per la C-63. Tampoc podien passar per la C-17 a Vic, on hi havia retencions de fins a 10 quilòmetres en els dos sentits.

També hi va haver retencions a l'AP-7 i l'A-7 després de la forta calamarsada que va caure a la zona a primera hora de la tarda i que va obligar a interrompre la circulació. A les deu de la nit, encara hi havia 8 quilòmetres de retenció a l'AP-7 a Torredembarra en sentit sud per efecte de la calamarsada i sis quilòmetres a l'A-7. L'acumulació de precipitació a la via va fer que haguessin d'actuar les màquines llevaneu de la concessionària i del ministeri de Foment després que fos impossible circular-hi, igual que ha passat a la N-340 durant uns minuts.

Un altre punt on hi va haver complicacions importants va ser la C-16 a Vacarisses, on, a la nit, hi havia vuit quilòmetres d'intensitat de trànsit en tots dos sentits i que, a més, estava tallada al quilòmetre 31 per un camió avariat. En aquesta via, es va activar el protocol d'aixecament de barreres. 

Més continguts de