Societat 21/07/2014

500 alumnes de FP Dual faran pràctiques en dependències de l'Ajuntament de Barcelona

L'ens municipal invertirà 1,5 milions d'euros, en aquest projecte que es durà a terme els propers dos anys

Acn
2 min

BarcelonaUns 500 alumnes de Formació Professional Dual (FP Dual) faran el curs que ve les seves pràctiques en diferents dependències de l'Ajuntament de Barcelona, instituts o empreses municipals i consorciades, i també en empreses o institucions públiques i privades que gestionen serveis municipals. És una de les mesures que ha explicat el regidor d'Educació i Universitats, Gerard Ardanuy, aquest dilluns per impulsar aquests estudis. Es tracta d'una aposta "molt ambiciosa" en què els alumnes d' 11 centres diferents realitzaran 100 hores de pràctiques obligatòries i, posteriorment, 100 hores de treball amb contracte a diversos àmbits professionals. L'Ajuntament invertirà en aquesta mesura 1,5 MEUR.

Ardanuy ha presentat aquest dilluns en roda de premsa una de les mesures englobades dins de l'acord de govern 'Impuls a la Formació Professional per millorar la formació i l'ocupabilitat dels joves' que preveu incorporar durant els propers dos cursos escolars, en la modalitat de FP Dual, uns 500 alumnes d'11 centres de la ciutat que podran fer les seves pràctiques en dependències i serveis de l'Ajuntament. L'alumnat d'aquest centres, que s'incorporaran a les pràctiques de manera esglaonada durant els dos cursos, pertanyen a diferents branques professionals que van des de l'administració i la gestió o la informàtica i les comunicacions, fins a transports o serveis socials a la comunitat.

Es tracta d'una "aposta estratègica" per canviar la FP i que va de la mà de l'esforç que des de l'any passat ha començat a fer el Departament d'Ensenyament per potenciar i donar prestigi a aquest tipus d'estudis alternats. Els centres educatius de titularitat pública i privats concertats que participaran en aqueta iniciativa municipal seran l'Institut Escola del Treball, l'Institut Poble Nou, l'Institut Lluïsa Cura, l'Institut Rubió i Tudurí, l'Institut Mare de Déu de la Mercè, l'Institut Ferran Tallada, l'Institut Narcís Monturiol, l'Institut Salvador Seguí, ETP Xavier, ETP Clot i Escola Sagrat Cor-Sarrià.

Així, tal com ha explicat Ardanuy, els alumnes realitzaran 100 hores de pràctiques i, posteriorment, 100 hores de treball amb contracte. "Esperem que acabin contractats en alguna de les empreses on col·laboraran", ha dit el regidor. Els estudiants participants faran 4 hores de treball a l'aula i 4 hores de pràctiques en empreses, tot i que els horaris aniran subjectes a les tasques a realitzar i a la disponibilitat dels alumnes i els centres col·laboradors. Per poder tirar endavant aquest "ambiciós" projecte, l'Ajuntament ha invertit uns 1,5 milions d'euros. "Podem dir amb solvència que l'Ajuntament es posa al capdavant en l'aposta per la FP Dual i que es posa al costat de la Generalitat en aquesta iniciativa", ha destacat Ardanuy, tot puntualitzant que espera que "cada vegada més empreses i institucions públiques se sumin a aquestes activitats".

stats