SEGURETAT ALIMENTÀRIA
Societat 16/06/2011

Sis menors hospitalitzats per una altra infecció d''E. coli' a França

Les anàlisis no han confirmat si el bacteri està lligat al que ha afectat Alemanya. Les autoritats sanitàries apunten una marca de carn picada

Redacció
1 min

Lille (França)Sis menors han sigut hospitalitzats a França per una infecció alimentària associada a un tipus estrany del bacteri E. coli després d'haver consumit carn picada. L'agència regional de salut pública de Lille ha explicat avui que es troben en estat estable. La portaveu de l'organisme diu que la seva situació és "greu, però no preocupant". Les autoritats sanitàries desvinculen el brot del bacteri que ha causat 37 morts a Alemanya.

Tres dels sis menors són sotmesos a un tractament de diàlisi, després que dimecres ingressessin a la unitat de reanimació pediàtrica de l'Hospital de Lille, amb diarrees sagnants importants. Havien consumit carn picada congelada de marca Steaks Contry.

"Aquesta infecció d'Escherichia coli no té cap lligam, a dia d'avui, amb l'epidèmia que ha sorgit a Alemanya", ha destacat l'agència, tot i que encara s'han de fer les anàlisis que confirmin que la soca del bacteri és diferent.

El fabricant de la carn, l'empresa SEB, un proveïdor de Lidl, ha anunciat aquesta nit que retira del mercat tots els lots afectats. I les autoritats sanitàries recomanen anar al metge als qui pateixin problemes digestius en un període de 10 dies després de la consumició d'aquest producte. També recomanen coure bé la carn picada just després de descongelar-la. El bacteri no pot sobreviure a més de 65 graus.

stats