SOCIETAT
Societat 17/04/2012

Un 64% dels francesos de Catalunya opina que aquí es viu millor que al seu país

Una enquesta de 'Le Courrier d'Espagne', el primer diari espanyol en francès, revela que un 79% del col·lectiu creu que és més fàcil trobar parella a Espanya que a França

Efe
2 min

BarcelonaUn 64% dels francesos que resideixen a Catalunya opina que aquí es viu millor que al seu país i un 79% creu que és més fàcil trobar parella a Espanya que a França, segons una enquesta de 'Le Courrier d'Espagne', el primer diari espanyol en francès. Segons ha informat la nova versió en línia d'aquest diari, un 49% dels enquestats considera que els horaris laborals a Catalunya són massa prolongats.

El sondeig, efectuat a més d'un centenar dels més de 100.000 residents francesos de Catalunya, revela que l'educació i la sanitat són els àmbits més mal valorats per aquest col·lectiu, mentre que la conciliació laboral i el transport públic són els més ben valorats en comparació amb França.

El 41% d'ells creu que França és un model a seguir en la promoció a l'estranger dels seus productes. D'altra banda, un 75% dels enquestats mai s'ha sentit rebutjat per la seva nacionalitat, davant del 42% dels francesos que viuen en altres comunitats autònomes, que sí que han sentit rebuig per aquest motiu.

El clima és l'aspecte més valorat pels enquestats, amb un 74%, seguit del caràcter amable dels catalans, amb un 17%. A més de la qualitat de vida a Catalunya, els francesos residents consideren que aquesta comunitat està per davant de França en matèria de conciliació de la vida personal i laboral. En canvi, consideren que França està per davant de Catalunya en educació (31%), sanitat (22%) i protecció del medi ambient (8%).

Pel que fa a l'evolució del mercat immobiliari, el 66% està convençut que el preu de l'habitatge baixarà encara molt més a Catalunya. Segons l'estudi, un 34% dels francesos que resideixen a Catalunya ho fa per motius laborals, mentre que un 26% dels enquestats viu aquí per motius sentimentals.

stats