Societat 21/01/2011

Les temperatures encara baixaran 3 o 4 graus més

Aquesta matinada i la següent seran bastant més fredes que les anteriors

Miquel Bernis
2 min

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } El fred ja s'està fent notar amb força però les glaçades més intenses encara han d'arribar. Aquest dissabte començarà amb moltes més temperatures sota zero, i les gelades afectaran bona part del país, només se'n salvaran en alguns punts costaners i en zones on el vent ho eviti. Moltes comarques de la Catalunya Central registraran temperatures per sota dels 5 sota zero i a les valls de Pirineu -on ja fa estona que el termòmetre marca menys de 0 graus- es baixarà fins als -10. A les cotes altes de la serralada aquest divendres ja s'ha baixat fins als 18 graus sota zero a Boí, fins als 16 negatius a Espot i fins als -15 a molts altres indrets més alts de la cota 2000. A les zones més enclotades, com per exemple el pla de Lleida no serà fins diumenge que s'hi produiran les glaçades més fortes.

Durant tot el divendres ha anat nevant al vessant nord del Pirineu amb gruixos que han superat els 10 cm a la Vall d'Aran, al nord del Pallars i al nord d'Andorra. El vent és l'altre protagonista del temps i està provocant molta sensació de fred a les comarques de Girona i al Catalunya del Nord. Tot dissabte continuarà bufant amb ratxes de fins a 70 o 80 km/h sobretot a les regions del Pirineu més pròximes a mar, a l'Empordà i al Rosselló.

A part del fred i del vent el cap de setmana serà bàsicament assolellat i només a les Illes o al sud del País Valencià hi cauran xàfecs de poca estona en forma de neu a partir dels 200 metres. L'onada de fred s'allargarà bastants dies i tot que el sol farà que als migdies siguin relativament suaus, fins dimarts o dimecres com a mínim de nit es continuarà baixant clarament sota zero a l'interior.

stats