Societat 19/01/2011

Tot i el fred, de neu gairebé només se'n veurà a les Illes

A partir de demà al vespre les temperatures cauran uns 10 graus i faran que el cap de setmana sigui de rigorós hivern

Miquel Bernis
2 min

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } Els mapes dels temps confirmen que demà a la tarda començarà una onada de fred que pot ser la més intensa i llarga de l'estació. Demà al matí l'ambient encara serà bastant suau però al llarg de la jornada s'anirà enfortint el vent de gregal i ja al vespre la sensació de fred serà força més acusada que la d'avui. El primer matí de ple hivern serà el de divendres, i al llarg de la jornada el vent bufarà moderat a moltes comarques de Girona, de Barcelona, de la Catalunya del Nord i de les Illes, cosa que augmentarà clarament la sensació de fred.

Les glaçades arribaran el cap de setmana. Dissabte a primera hora els termòmetres ja marcaran valors negatius gairebé arreu, i diumenge començarà amb valors a l'entorn dels 10 sota zero al Pirineu, uns 7 graus negatius a Vic o Olot, i amb glaçades també intenses al pla de Lleida o a Girona (uns -5 graus). A la costa també glaçarà i a Barcelona o Tarragona el termòmetre s'acostarà als 0 graus.

En general l'onada de fred serà seca i per tant no nevarà, però hi haurà excepcions. D'entrada, alguns models de previsió apunten a xàfecs demà a la nit a l'entorn de Barcelona, que podrien ser amb neu al Tibidabo, més aviat testimonial. On sí que nevarà amb ganes durant el cap de setmana serà a la Serra de Tramuntana, a Mallorca, i és possible que algun ruixat sobtat arribi a ser de neu a la mateixa línia de la costa, sobretot al sud de l'arxipèlag. En canvi, al Pirineu hi caurà ben poca neu malgrat el fred de primera categoria.

Per ara el Servei Meteorològic de Catalunya no ha emès cap avís de situació de risc. L'Agència Espanyola de Meteorologia té activada l'alerta taronja per divendres al nord de les Illes per vent i forta alteració marítima.

stats