Societat 24/10/2011

El front de tempestes ja és aquí

Al llarg de la tarda i nit anirà creuant el front força actiu que pot deixar acumulacions de més de 50 litres en alguns punts.

Laura Ventolà
1 min

BARCELONADesprés d'un matí amb ruixats dispersos, alguns de més forts que altres sobretot en punts de la costa de Barcelona i de Tarragona, el front que esperàvem ja el tenim aquí. Fins ara s'han acumulat precipitacions molt irregulars en funció del territori. A Palamós han caigut 34 litres per metre quadrat, a Barcelona en funció del barri n'han caigut entre 10 i 18 litres per metre quadrat i a Vilanova i la Geltrú 20 litres per metre quadrat. Al llarg de la tarda/nit s'espera que les pluges continuïn afectant el territori de forma molt irregular però sobretot afectaran molts punts de la costa, del Pirineu i de les comarques del Nord Est. En aquest sentit hi ha un avís del Servei Meteorològic de Catalunya que alerta que durant les properes hores es podran acumular més de 20 litres en mitja hora. També s'adverteix de que les precipitacions poden ser abundants al llarg d'aquestes 24 hores amb registres que podrien superar els 100 litres per metre quadrat.

Demà dimarts el temps canvia radicalment, tindrem una petita treva que durarà fins dimecres, amb moltes més clarianes arreu, només a primera hora hi haurà restes de núvols en alguns punts i alguna boira que ràpidament aniran desapareixent a mesura que avanci el matí. Tot això a l'espera d'una nova tongada de pluges que ens afectarà a partir de dijous, pluges que podrien ser de caràcter general i que es podrien allargar fins dissabte.

Trobareu la previsió actualitzada del vostre municipi a ara.cat/meteo.

stats