Els fumadors de tabac d'embolicar aspiren més monòxid de carboni

Només un 33% de les marques d'aquest tipus de tabac indiquen els continguts de nicotina i quitrà que hi ha a cada paquet

Els cardiòlegs han advertit aquest dimarts que els fumadors de tabac d'embolicar aspiren més monòxid de carboni que els dels cigarrets de paquets convencionals ja que es crema més paper a cada calada .

Els experts de la Societat Espanyola de Pneumologia i Cirurgia Toràcica ( Separ ) , especialitzats en tabaquisme , han fet aquesta advertència en un comunicat en què incideixen que només el 33 per cent de les marques de tabac d'embolicar indiquen els continguts de nicotina i quitrà en el paquet .

Per exemple , en el cas del monòxid de carboni , l'etiquetatge "és nul" , segons els especialistes , que han demanat a l'administració sanitària que extremi la vigilància perquè es compleixi la llei per part de les empreses que comercialitzen el tabac d'embolicar perquè així els ciutadans rebin la informació adequada sobre la composició del que estan consumint .

Els actuals preus del tabac i la crisi econòmica han provocat que molts fumadors substitueixin els paquets de cigars convencionals per tabac d'embolicar .

La majoria de consumidors de tabac d'embolicar creuen que aquest és menys nociu per la salut i presenten una menor motivació per abandonar l'hàbit .

Una creença que, segons els cardiòlegs, no és recolzada pels estudis realitzats
En concret , l'estudi " El tabac d'embolicar " , publicat a la revista Prevenció del Tabaquisme , revela que els fumadors de tabac d'embolicar presenten concentracions més altes de monòxid de carboni ( CO ) en el seu aire espirat que els de tabac manufacturat ( 27 , 9 enfront de 21,48 partícules per milió d'unitats ) .

I això malgrat que els últims consumeixen un nombre més alt de cigarrets diaris ( 18,5 enfront de 27,9 ) .


Més continguts de