SOCIETAT
Societat 31/05/2012

Sis de cada deu fumadors que busquen suport mèdic aconsegueixen deixar el tabac

Tres quartes parts dels fumadors volen deixar de fumar, però molts fracassen perquè ho intenten fer sols, sense un mètode que els ajudi a desintoxicar-se i canviar d'hàbits

Mònica L. Ferrado
1 min
Àngel Suárez ha aconseguit deixar de fumar

BarcelonaUn 70% dels fumadors volen deixar el tabac. Entre els que intenten deixar de fumar sols, les taxes d'èxit són molt baixes. Només ho aconsegueixen entre un 3% i un 5%, segons dades d'un estudi del 'British Medical Journal' ('BMJ'). Quan hi ha assessorament mèdic, de professionals de la sanitat, l'èxit se situa entre el 60% i el 80%.

Àngel Suárez, 66 dies sense fumar

Àngel Suárez fa servir pegats de nicotina i caramels per oblidar les cigarretes. Controla aquest procés Anna Ricobenne, coordinadora del programa de deshabituació del tabac de l'Institut Català d'Oncologia (ICO). Suárez fumava dos paquets diaris. Calcula que s'ha estalviat més de 500 euros.

Gisela Álvarez, un any sense fumar

Gisela Álvarez ha estat fumadora durant 12 anys. Ara ja fa més d'un any que ha deixat el tabac. Ho ha aconseguit amb el mètode del doctor Alberto Seoane, que consisteix a establir vuit proves per deixar les cigarretes a poc a poc i amb l'ajut de fàrmacs.

Podeu llegir la informació sencera a l'ARA Premium.

stats