Salut
Societat 18/04/2011

La Fundació Vicente Ferrer i el Clínic redueixen la mortalitat per Sida del 90% al 14% a Anantapur

El 90% de la població d'Anantapur que ho necessita rep tractament contra el VIH. El programa ha reduït la mortalitat del 90% al 14% en quatre anys

Redacció
1 min

BarcelonaEl 90% de la població amb el VIH registrada a la regió d'Anantapur, a l'Índia, rep tractament antiretroviral, segons les dades presentades avui per la Fundació Vicente Ferrer, que desenvolupa un programa de la sida en aquella zona. La xifra equival a la cobertura que s'ofereix als països més desenvolupats. Al conjunt de països en desenvolupament, en canvi, menys del 40% de les persones que requereixen tractament el reben.

El programa, que fa quatre anys que funciona, tracta 4.500 persones (368 d'elles són nens) i, entre els principals impactes positius que ha tingut hi ha la reducció de la mortalitat del 90 al 14%, la disminució de la prevalença de la infecció en més de la meitat, la reducció de la taxa de transmissió de mares a fills d'un 30 a un 6% –arribant al 2% en dones controlades a l'hospital–, i la millora del diagnòstic.

La Fundació ha treballat conjuntament amb el servei de malalties infeccioses de l'Hospital Clínic, liderat pel doctor Josep Maria Gatell, i l'aliança entre les dues institucions s'ha renovat avui.

L'Índia és el tercer país amb un nombre més gran de seropositius del món, i l'estat d'Andhra Pradesh, on es troba Anantapur, és el que té més pacients amb VIH de tot el país.

stats