Societat 06/09/2016

Barcelona acomiada en un multitudinari funeral la monja Isabel Solà, assassinada a Haití

La religiosa catalana va ser tirotejada divendres a Port-au-Prince i tots els indicis apunten que els dos homes que li van disparar només volien robar-li la bossa de mà

Ara
2 min
L'església del col·legi Jesús-Maria durant el funeral en record d'Isabel Solà

BarcelonaAquest vespre s'ha celebrat a la capella del col·legi Jesús-Maria de Barcelona el funeral en memòria d'Isabel Solà Matas (1965-2016), la monja catalana assassinada divendres al barri de Sans-Fil de Port-au-Prince (Haití) mentre conduïa el seu cotxe.

Funeral en memòria de la monja assassinada a Haití

La religiosa, de 51 anys, va morir després de rebre almenys dos trets de dos homes que anaven en motocicleta. La policia no sap encara el mòbil del crim però creuen que li podrien haver disparat només per endur-se la seva bossa de mà, l'únic objecte que faltava dins el vehicle.

L'església del col·legi Jesús-Maria durant el funeral en record d'Isabel Solà

Isabel Solà, membre de la Congregació de Jesús-Maria, vivia a Haití des del 2009 i treballava a la parròquia del Sagrat Cor de la capital haitiana. Va ingressar en aquesta congregació amb només 19 anys per ordenar-se monja i poder ajudar els altres, en especial els més pobres, ja que era la seva missió i el seu somni. El terratrèmol que va assolar Haití el gener del 2010 i va deixar més de 200.000 morts no va fer que abandonés la ciutat –considerava que era casa seva, la seva família i la seva feina– sinó que encara la va animar més a obrir al cap d'uns mesos un centre per a amputats. Al centre, Solà atenia persones que havien perdut alguna extremitat durant la catàstrofe natural per ajudar-les així a no ser rebutjades per la comunitat.

'Isabel Solà, assassinada per la misèria', l'article d'Antoni Bassas

stats