SOCIETAT
Societat 12/04/2012

La ganivetada que va matar el menor de l'Hospitalet va ser fruit d'un enfrontament "casual"

Els Mossos descarten una escalada de violència i matisen que l'agressor, dels Bloods, no seguia cap ritual d'iniciació

Acn
2 min

BarcelonaEl cap de la Unitat d'Investigació de Persones, Jordi Domènech, ha negat que el menor que va morir apunyalat Divendres Sant a l'Hospitalet de Llobregat fos víctima d'una prova de valor encarregada al seu agressor. Va ser un enfrontament "casual" entre un membre d'una banda llatina, els Blood, amb tres d'una altra, els Latin kings. Es van trobar, va iniciar-se una baralla i, presumptament, el menor equatorià detingut va clavar-li el ganivet i va fugir corrent. L'apunyalament és un dels tres episodis violents protagonitzats per bandes llatines aquesta Setmana Santa a l'Hospitalet, una coincidència que els Mossos minimitzen titllant-los de fets aïllats.

Quan el nou cap de l'àrea d'investigació dels Mossos d'Esquadra a l'Hospitalet de Llobregat va prendre possessió del seu càrrec, es temia que els incidents protagonitzats per bandes llatines serien el pa de cada dia. Però ha calgut que passés un any perquè afrontés el primer. Va ser el passat 28 de març, quan un grup de Ñetas va apallissar brutalment un Blood. L'exemple permet a l'inspector Domènech il·lustrar la distància existent entre el temor general envers aquestes bandes juvenils i la seva incidència real en la seguretat ciutadana.

És cert que aquesta Setmana Santa han coincidit en poc temps tres fets relacionats amb bandes llatines, però, segons Domènech, només un d'aquests és susceptible de ser atribuïble plenament a l'activitat d'aquests grups juvenils violents. La policia catalana, amb les estadístiques a la mà, nega que s'hagi produït cap escalada de violència per part de les bandes. "Ni pel que fa al nombre de membres que les integren ni pels incidents que protagonitzen". Els tres episodis ocorreguts durant la Setmana Santa són casos "aïllats".

Una discussió que acaba en apunyalament

L'apunyalament que va costar-li la vida a un menor la nit de Divendres Sant no va ser cap "prova de valor". Domènech ha aclarit que "va ser una discussió finalitzada en agressió mortal". "No és exactament un cas de bandes", remarca l'inspector, és una topada casual entre un membre dels Blood i tres Latin kings. "Inicien una discussió per la roba que duien" i el Blood, que portava una arma blanca, l'"acaba matant".

stats