UNA EXPOSICIÓ AMBICIOSA
Societat 01/12/2010

L'obra de Gaudí es projectarà al Vaticà

Es farà la primavera vinent i pretén donar a conèixer la cultura i l'església catalana. L'encàrrec, fet pel Pontifici Consell per a la Cultura, ratifica les bones relacions de la cúpula vaticana amb Barcelona

Joan Serra
2 min

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } Aprofitant les bones relacions de l'Església catalana amb Roma, Barcelona té la intenció d'exhibir l'obra més universal d'Antoni Gaudí al Vaticà. La Sagrada Família serà la protagonista d'una ambiciosa exposició que s'ubicarà al Braccio de Carlo Magno de la Ciutat del Vaticà, de l'1 d'abril al 15 de maig. La mostra reflectirà la importància monumental i espiritual de la basílica dedicada per Benet XVI. “Aquest ressò internacional que vam aconseguir no es pot desaprofitar”, va explicar ahir el cardenal de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, en referència a la visita del Papa a Barcelona i la projecció pública del temple. “Estem en un moment dolç”, va puntualitzar Sistach.

Amb el títol Gaudí i la Sagrada Família: Art, ciència i espiritualitat, l'exposició respon a una proposta feta el Pontifici Consell per a la Cultura, presidit per monsenyor Gianfranco Ravasi, testimoni recollit per la Fundació Sagrada Família i la Fundació Joan Maragall. “Ens interessa una presència en el cor insititucional del Vaticà”, va explicar ahir Joan Rigol, president del Patronat del temple. Per finançar el cost de l'exposició, comissionada per Daniel Giralt-Miracle, les institucions impulsores de la iniciatives compten amb l'ajuda econòmica de la Societat Estatal per a l'Acció Cultural Exterior (Seacex), i el patrocini de la Fundació Endesa i la Fundació La Caixa. La Generalitat hi dóna suport, però no hi aporta fons.

L'exposició pretén internacionalitzar la riquesa artística, la complexitat arquitectònica i la vessant espiritual de la Sagrada Família. “Ja no hi ha marge enrere. L'era del temple s'ha acabat. Ha començat l'era de la basílica”, va comentar aquest dimecres Daniel Giralt-Miracle, per explicar la dimensió cultural i també espiritual de la joia de Gaudí. De fet, l'exposició, que ocuparà un espai de 850 metres quadrats a les entranyes del Vaticà, vol donar a conèixer diversos aspectes de la cultura i l'església catalana. La mostra anirà acompanyada de diverses activitats, com un diàleg sobre arquitectura i fe, a càrrec de Gianfraco Ravasi l'arquitecte Santiago Calatrava (12 d'abril del 2011), i un concert de l'Escolania de Montserrat a l'església de Montserrat de Roma.

stats