Què hi fan aquests gendarmes francesos a Lloret de Mar?

La Policia Local ensopega amb uns agents d'incògnit i es descobreix que cap cos policial català havia estat advertit de la missió 

La falta de coordinació policial un dels punts que el conseller d'Interior, Jordi Jané, va tractar  ahir amb el nou ministre espanyol del ram, Juan Ignacio Zoido– havia provocat unes hores abans un incident sense conseqüències i un punt còmic a Lloret de Mar.

A les cinc de la matinada, la Policia Local va detectar uns individus amb un comportament estrany al centre de la població. Eren uns homes que duien petits auriculars intercomunicadors a les orelles i que tenien una actitud vigilant que no té res a veure amb la que es pot esperar d'un grup de turistes al final d’una nit de gresca. Els agents municipals van identificar-los i la sorpresa va ser majúscula: anaven armats i deien que eren policies, concretament agents de la Gendarmeria francesa.

L’estupor i la desconfiança van augmentar quan la Policia Local va consultar els Mossos d'Esquadra i tampoc sabien res de la visita, de manera que aquells homes estranys van ser traslladats a la comissaria fins que s'aclarís què estava passant. No va ser fins a les vuit del matí que els Mossos van rebre la comunicació segons la qual els gendarmes francesos havien de fer una vigilància a la zona per un cas del seu país que estan investigant: ho sabia la Policia Nacional –l'oficina SIRENE espanyola n'havia estat alertada, com estableixen les regles del joc entre cossos de l'espai Schengen– però l'avís no havia arribat a la policia catalana.

Per l'Ajuntament de Lloret i la Policia Local, tot queda reduït, un cop aclarit, a "un malentès burocràtic". Tanmateix, i tot i que no es tracta d'un cas greu, probablement la investigació dels gendarmes francesos va quedar alterada per l'episodi.