Societat 06/07/2011

La generació més precoç de Montagú i Capulet

2 min

Iván Morales (1979) és Paris, el pretendent de Julieta. "Sempre se l'ha vist com un pringat i, si llegeixes el text, no ho és, i menys si emmarques la història en la lluita de classes". Morales és el més veterà dels joves i un altre talent forjat en sèries com Poblenou , El joc de viure i El cor de la ciutat . Al teatre, però, va debutar als 12 anys amb Carícies . Va ser alumne de Marc Martínez i ha treballat en totes les seves obres, com Albet i Borràs. Ha actuat en una dotzena de títols de cine i s'ha llançat també a l'autoria i direcció de teatre i cinema.

Marcel Borràs (1989) és Romeu. Amb Albet formen un tàndem que ha estrenat quatre obres gamberres al Teatre Lliure. Fins i tot confessa que tenen escrit un musical sobre Romeu i Julieta . Martínez el va clissar a Democràcia i li va oferir un personatge tan gran que creu que encara no el té assolit: "La gent diu que d'aquí dos anys el rellegiré i l'entendré de veritat". En cine té mitja dotzena de títols ( 53 días de invierno , Tres metros sobre el cielo ), al teatre va triomfar a Germanes i a la tele a Polseres vermelles .

Nao Albet (1990) és Mercucio, el millor amic de Romeu al teatre i a la realitat. Va debutar a Full Monty de la mà de Mario Gas i amb 12 anys ja feia un Shakespeare, el Juli Cèsar de Rigola -també ha interpretat Conte d'hivern - . Va passar la joventut a Ventdelplà i amb 17 anys ja creava espectacles per als Radicals.

Pol López (1984) és Tibald, el cosí de Julieta. "La seva especialitat són les lluites. És violent perquè l'han ofès, li han trencat el codi", diu López, que s'ha aficionat a l'esgrima. És qui té menys experiència professional de l'equip -tot i que va treure el nas al cine a Lo mejor que le puede pasar a un cruasán (2003)-, però és sens dubte l'última revelació teatral, una perla que va descobrir Julio Manrique en un càsting per a American Buffalo .

Carlota Olcina (1983) és Julieta. Amb 28 anys acabats de fer encara el seu primer Shakespeare: "Per molt que no vulguis tenir la responsabilitat absurda, imposa, és un clàssic, és un pes". L'obra suposa el retorn a Barcelona de l'adolescent d' El cor de la ciutat (on va treballar cinc anys) després de l'exitós parèntesi madrileny de la sèrie Amar en tiempos revueltos (TVE). Al teatre havia treballat sobretot amb Carme Portaceli a la FEI.

Bernat Quintana (1986) és Benvòlio, el cosí de Romeu, "el més assenyat, simpàtic i bona persona dels Montagú, l'únic de l'obra que no acaba mort". No és el primer Shakespeare d'aquest actor -enguany ha interpretat Molt soroll per res - que encara no tenia 10 anys i ja campava per platós de cine ( La ciudad de los prodigios , 1999) i televisió ( Laura i El cor de la ciutat ). Deu ser el primer nen gai que es van inventar els guionistes de TV3. Ha començat a estudiar a l'Institut del Teatre, però la feina li ha fet aparcar. L'han dirigit últimament al teatre Pau Miró i Manel Dueso.

stats