Ciència
Societat 10/11/2012

Una generació de talent científic desaprofitada

Les retallades ja s'estan traduint en la infrautilització de científics amb experiència que s'han quedat sense finançament per als seus projectes

Mònica L. Ferrado
1 min
VALOR INTERNACIONAL Tractament amb llum i làser  a l'Institut de Ciències Fotòniques. La comunitat internacional reconeix el nivell de la ciència a Catalunya.

BarcelonaLa recerca està en perill si s'apliquen els pressupostos generals de l'estat per al 2013, que preveuen una retallada del 7% al 13%. Un informe de la Confederació de Societats Científiques d'Espanya (Cosce) alerta que amb aquesta davallada, la despesa del govern espanyol per investigador cau a nivells del segle passat.

Una situació que afecta especialment els científics més joves, que passaran de ser la generació més ben preparada a ser la "generació relegada pel seu exili obligat" a d'altres països, segons José Manuel Fernández, de la Federació de Joves Investigadors (FJI).

Després del manifest 'Sense R+D+i no hi ha futur' que aquesta setmana van entregar els representants estatals del sector al ministeri d'Economia i Competitivitat, un altre grup d'investigadors, majoritàriament catalans, han enviat al president del govern espanyol, Mariano Rajoy, una altra missiva d'alerta.

Podeu llegir-ho a l'Ara Premium

stats