Societat 27/11/2013

La Generalitat renovarà 863 vehicles dels Mossos d'Esquadra i 95 camions dels Bombers

El pressupost de 2014 no inclou noves promocions de funcionaris però incorpora la despesa per armilles i per l'adquisició de nou material antiavalots, com el que substituirà les pilotes de goma

Agències
1 min

BarcelonaEl conseller d'Interior, Ramon Espadaler, ha avançat que es renovaran 863 vehicles dels Mossos d'Esquadra, especialment cotxes patrulla i furgonetes d'ordre públic, i 95 camions de Bombers, és a dir, un 30% de la flota. L'objectiu és reduir la mitjana d'edat dels vehicles del seu departament serà de 2,2 anys.

Quaranta dels 863 nou vehicles dels Mossos es destinaran a incrementar els operatius d'ordre públic i seguretat ciutadana, ha explicat el conseller Ramon Espadaler.

També ha confirmat que no hi haurà noves promocions de policies o bombers.

Interior preveu afrontar el copagament de les armilles antibales lleugeres i l'adquisició de nous instruments per retirar les pilotes de goma.

Espadaler ha explicat això durant la presentació d'uns pressupostos per al 2014, que pugen un 0,6% en relació als prorrogats de 2013 i baixen un 4,6% en relació al 2012 –quan no estava inclosa la retallada d'una paga salarial–, Espadaler ha assegurat que es garanteix "el nucli essencial" dels serveis de seguretat i emergències.

stats