SANITAT
Societat 15/12/2011

Els metges gestionaran ambulatoris i serveis hospitalaris a partir de l'any que ve

És un dels canvis previstos en el nou model d'organització de l'Institut Català de la Salut (ICS). El departament de Salut també posarà en pràctica les primeres experiències de fragmentació de l'ens públic en societats filials

Joan Serra
1 min
CANVIS A LA SANITAT PÚBLICA 
 Els hospitals de l'Institut Català de la Salut (ICS), com  el de Bellvitge, crearan societats filials a l'aixopluc  de l'empresa pública.

BarcelonaEls metges podran gestionar centres d'atenció primària (CAP) i serveis hospitalaris –com els de radiologia o de rehabilitació– a partir del 2012. El departament de Salut concedirà als professionals que vulguin assumir més responsabilitats l'opció de crear cooperatives –s'anomenaran entitats professionals participades (EPP)– per millorar la gestió de la sanitat pública. És un dels canvis previstos en la transformació de l'Institut Català de la Salut (ICS), que canviarà de dalt a baix. La intenció del Govern és fragmentar l'ICS en menys d'una vintena de societats filials, sempre sota l'aixopluc de la Generalitat. Aquest 2012 ja es posaran en pràctica dues proves pilot d'aquesta autonomia de gestió, una en un hospital i una altra a l'atenció primària. Per fer-ho possible, abans caldrà una reforma de la llei de l'ICS, aprovada el 2007 al Parlament.

Podeu llegir l'article complet a l'ARA PREMIUM.

stats