SUCCESSOS
Societat 16/09/2013

El ginecòleg acusat d'abusos sexuals a 29 pacients atribueix les denúncies al seu tracte "afectuós"

El metge nega taxativament que fes inspeccions sense guants o que estimulés el clítoris de les dones

Acn
1 min
El ginecòleg acusat de fer tocaments a 29 dones aquest dilluns durant el judici./ ACN

BarcelonaEl ginecòleg Sami Y. A., jutjat per abusar sexualment de 29 pacients, ha atribuït aquestes acusacions a un malentès motivat pel fet que tenia amb elles un tracte "afectuós" perquè considera que les pacients "no són números, sinó persones". Ha reconegut que es dirigia a elles emprant l'apel·latiu de "carinyo". El metge s'ha mostrat "molt dolgut" perquè s'hagi dit que allargava injustificadament les exploracions o que les feia "sense guants", dues suposicions que ha negat taxativament aquest dilluns a l'Audiència de Barcelona.

El metge està acusat d'abusar sexualment de 29 pacients al CAP del carrer Rio de Janeiro de Barcelona entre el 2003 i el 2006. Els advocats de les pacients han recordat que moltes d'elles coincideixen a denunciar que s'acostava tant a elles que podien notar el seu alè a la vagina o que estimulava el seu clítoris com si estigués practicant una masturbació. Les víctimes que han declarat aquest dilluns han assegurat que van sentir-se "vexades i humiliades" pels tocaments patits durant la consulta.

La fiscalia l'acusa d'un delicte d'abusos sexuals amb la circumstància agreujant d'abús de la confiança gràcies a la seva posició de professional i demana un total de 223 anys de presó.

stats