Societat 19/02/2019

El bisbat de Girona trasllada el mossèn que havia abusat de diferents menors quan era a Vilobí d'Onyar

Veïns d'Arbúcies, on vivia ara el capellà de 91 anys, van demanar el trasllat fora del municipi

A.l.
2 min
Mossèn Tomàs

BarcelonaEl bisbat de Girona ha fet cas a les peticions que havia rebut de diferents veïns d'Arbúcies que van sol·licitar el trasllat immediat de mossèn Tomàs fora del poble. Unes queixes que van arribar després que l'ARA destapés la història d'aquest capellà de 91 anys, que durant més de tres dècades va abusar de diferents menors del municipi de Vilobí d'Onyar i del col·legi de l'Opus Dei Bell Lloc de Girona. Es tracta d'una mesura provisional, a l'espera que avanci la investigació que ha obert el mateix bisbat sobre mossèn Tomàs, que ja havia comès alguns abusos abans d'instal·lar-se a Vilobí l'any 1967. Veïns de l'Escala i Siurana d'Empordà també van explicar el que havia passat durant la dècada dels 50 i 60 als seus respectius municipis.

De moment més de mitja dotzena de persones ja han passat per la seu del bisbat per explicar les seves males experiències amb el capellà, i un cop s'acabi la feina de la comissió s'enviarà l'informe al Vaticà.

Mossèn Tomàs duia des de l'any 1999 a la casa de repòs d'Arbúcies, el seu poble natal, i després de les queixes d'alguns veïns s'ha traslladat a una altra residència del bisbat. El bisbe Francesc Pardo feia dies que tenia la petició sobre de la taula i finalment ha decidit moure el mossèn per rebaixar la tensió. Precisament, a Arbúcies el capellà va admetre en una primera conversa que havia violentat alguns menors amb la seva actitud, uns fets que va negar posteriorment en una segona conversa a la casa de repòs.

stats