Sanitat
Societat 19/08/2011

Els metges gironins no acceptaran “pressions ni coaccions” per reduir la despesa en salut

Asseguren que continuaran receptant els medicaments oportuns i fent les proves necessàries per fer un diagnòstic acurat

Acn
2 min

BarcelonaEl Col·legi de Metges de Girona s'ha plantat i ha assegurat que no acceptarà "pressions ni coaccions" per reduir la despesa en salut. En un comunicat, els metges gironins han afirmat que continuaran demanant les proves necessàries i receptant els medicaments oportuns per fer un diagnòstic acurat del pacient. "Per molt que jo vulgui fer el millor pel meu pacient, si estic condicionant a què l'hospital tanqui amb dèficit i et diuen que si això passa reduiran el sou del personal, això és una coacció", ha subratllat la vicepresidenta del Col·legi gironí, Cristina Soler. Per això, els metges gironins aposten per aprimar l'estructura gerencial, entre altres propostes, perquè les retallades no afectin la qualitat assistencial.Per la seva banda, Benjamí Pallarès, president de l'organisme, ha assegurat que és "inadmissible" que les retallades obliguin als metges a prescindir de proves complementàries o a disminuir la prescripció de fàrmacs, ja que impedeix la "bona praxis mèdica".

Pallarès ha destacat que el Col·legi de Metges de Girona es posa a disposició per al diàleg amb els actors socials que ho considerin oportú i ha avançat que el pròxim dia 8 de setembre es reuniran amb els responsables de l'Institut Català de la Salut (ICS).

Per altra banda, el col·lectiu de metges gironins també s'ha pronunciat en contra la mesura aprovada pel Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut (CISNS), que només permet receptar medicaments genèrics. Segons els metges gironins, els tractaments per principi actiu no sempre són els medicaments més "eficients", de la mateixa manera que pot passar amb les marques comercials. "No es pot dir taxativament que s'està d'acord o en contra de receptar genèrics, sinó que s'han de valorar quins són els fàrmacs que funcionen i quins no", ha subratllat Pallarès. El president ha apuntat que cal parlar-ho amb "rigorositat" i explicar-ho a la població.

stats