Un gos fa companyia durant tota la nit a un avi amb Alzheimer que estava desaparegut a Borriana

La família de l'home s'ha interessat per l'adopció de l'animal després de conèixer els fets

Agents de la Policia Local de Borriana, al País Valencià, van localitzar aquest divendres un avi de 75 anys amb Alzheimer que havia desaparegut la tarda de dijous. L'home estava acompanyat d'un gos, que no era seu i que li feia companyia. Després de conèixer els fets, la família de l'home s'ha interessat per l'adopció de l'animal, segons ha informat l'Ajuntament de Borriana.

El gos es va estar amb l'avi durant tota la nit, i encara hi estava quan, poc abans de les 8 del matí, una patrulla de la Policia Local va trobar el desaparegut. L'home presentava signes lleus d'hipotèrmia i desorientació, i inicialment va rebre assistència sanitària al mateix lloc. El gos, que havia passat desapercebut en els primers moments, es va negar a abandonar l'avi i fins i tot va mirar de pujar a l'ambulància amb ell.

En saber que era un gos sense amo, els agents van posar en marxa el protocol habitual per contactar amb les protectores i buscar-li una acollida, però la família de l'home s'ha posat en contacte amb la Policia Local per interessar-se per adoptar-lo.

El regidor responsable de la Policia Local de Borriana, Javier Gual, ha expressat "alegria i gratitud" als agents per haver localitzat sa i estalvi l'home que havia desaparegut. I ha afegit: "Hem comptat amb una col·laboració improvisada i tan especial com la d'aquest gos".