El govern de Colau creu que hi haurà acord polític sobre el tramvia per la Diagonal

El primer tinent d'alcaldia de Barcelona, Gerardo Pisarello, afirma que la unió del tramvia està "guanyant pes"

El govern d'Ada Colau veu més a prop la connexió del tramvia per la Diagonal. El primer tinent d'alcaldia de Barcelona, Gerardo Pisarello, ha opinat que la unió que defensa el seu partit està "guanyant pes" a poc a poc, i ha confiat que hi haurà acord polític amb els grups per tirar-la endavant. "S'ha de treballar aquest consens, però jo soc força optimista", ha dit en una entrevista a l'ACN, on ha valorat diversos temes de ciutat.

Pisarello ha assegurat que la unió del tramvia "no pot ser una imposició del govern", sinó que ha de tenir un suport "majoritari des del punt de vista polític i social". Al seu parer, s'ha avançat, en aquest sentit, perquè "des del punt de vista tècnic cada cop hi ha més veus de diferent procedència política que diuen que és una infraestructura necessària, sobretot en clau metropolitana". Aquest "consens tècnic", ha dit, "està guanyant espai", perquè "guanya pes la idea que més enllà dels interessos partidistes, el tramvia és una peça important de la política en matèria de transport públic per a la Barcelona del present i del futur". 

Reticències de l'oposició

En preguntar-li per les reticències i fins i tot l'oposició declarada d'alguns partits com del mateix Grup Demòcrata, Pisarello ha subratllat que en el passat "es va veure com Trias donava suport a aquest projecte de manera entusiasta", i ha apuntat que el Govern de la Generalitat ho està fent ara, des de Presidència i també des de conselleries del PDECat. També ha vist ERC propera a la idea. "Moltes vegades hi ha grups que diuen una cosa per la necessitat de fer oposició", ha conclòs.

No ha contemplat, però, fer una consulta ciutadana sobre aquesta qüestió, com han plantejat alguns grups com el PPC, perquè es tracta, ha dit, d'un compromís electoral que BComú ja portava en el seu programa electoral.

El tramvia per la Diagonal expulsarà els cotxes als laterals

Més continguts de