Barcelona

El govern de Colau no entrarà en la pugna per mantenir l'Skating com a instal·lació esportiva

Argumenta que no té les mides necessàries i que el cost de l'operació "no seria assumible"

M.O.
2 min
L'entrada de l'Skating Club tancada, aquest dilluns

BarcelonaL'Skating Club de Barcelona ha tancat per sempre i el local que l'acollia es convertirà en un supermercat de la cadena Carrefour, tal com va avançar l'ARA. El govern de Colau ha explicat avui en comissió que va tenir coneixement d'aquesta operació per la premsa i que –al tractar-se d'una negociació entre dos privats i d'un espai que no està qualificat com a equipament esportiu– no va tenir res a dir-hi. Instat pel grup de JxCat a prendre mesures per evitar el canvi d'ús d'un espai emblemàtic de la ciutat, el regidor d'Esports, David Escudé, ha explicat que no valoren la possibilitat d'intentar adquirir el local perquè és massa petit per convertir-lo en una instal·lació esportiva.

"Des de l'àmbit esportiu, no valia la pena", ha afirmat Escudé, que ha afegit que tampoc han rebut peticions de cap federació esportiva per reconvertir el local i i ha explicat que cost de l'operació "nos seria assumible" ni des del punt de vista jurídic ni des del punt de vista econòmic. Entén, segons ha exposat, que la ciutat hi perd més en l'"àmbit sentimental i romàntic" que no pas esportiu. La popular pista de patinatge de l'Eixample ha funcionat durant 47 anys.

El govern municipal, amb tot, sí que ha acceptat la proposta de JxCat de repensar de cara al futur les instal·lacions que ofereix la ciutat per a la pràctica dels esports de gel, que ara queden reduïdes a la pista de patinatge sobre gel del FC Barcelona, mentre que, tal com ha remarcat la regidora de JxCat, Francina Vila, Madrid en té cinc. El Pla Estratègic de l'Esport de Barcelona 2012-2022 marca com un dels grans objectius el suport i promoció d'esports minoritaris a la capital catalana. 

La propietat de l'Skating, però, ja ha buidat les instal·lacions i ha llogat l'espai a la multinacional francesa Carrefour, que hi obrirà un supermercat de més de 1.000 metres quadrats. 

stats