Societat 16/02/2021

El Govern destina 50 milions a apujar tarifes de les residències perquè millorin els sous

L'augment arriba després que patronals i sindicats haguessin pactat un conveni amb pujades salarials per als treballadors

1 min
Una dona, mentre la vacunen contra el covid en una residència de gent gran de Barcelona.

El Govern apuja un 4% les tarifes d'atenció a la gent gran, és a dir, el preu per plaça que es paga a les residències i entitats que presten el servei. Hi destinarà 59 milions d'euros, segons ha aprovat el consell executiu aquest dimarts, i aquesta pujada comportarà aquest mateix any un 6% d'augment salarial per a les plantilles d'aquestes empreses. L'increment serà amb efectes retroactius des de l'1 de gener.

L'augment tarifari arriba una setmana després que patronals i sindicats del sector de l'atenció a la gent gran segellessin l'acord per crear el primer conveni col·lectiu sectorial a Catalunya. L'acord preveu una pujada salarial del 12% per als treballadors fins al 2023, lligat a un increment de tarifes del 10% de la Generalitat en el mateix període.

Les tarifes públiques s'havien incrementat l'any passat amb una partida de 20 milions d'euros i el 2019 amb 19 milions, segons ha detallat el departament de Treball, Afers Socials i Famílies. Amb la pujada d'aquest any, per exemple, una plaça de residència de gent gran que fins ara es pagava a 1.869 euros al mes passarà a 1.944,23 euros. La pujada s'aplica a les residències i també als serveis dels centres de dia i habitatges tutelats per a gent gran.

stats