El govern espanyol elimina l'ajut de 200 euros als jubilats per pagar subministraments bàsics

El nou pla d'habitatge no inclou aquest suport econòmic per a pensionistes propietaris 

En plena revolta dels pensionistes el govern espanyol ha acabat eliminant un dels ajuts públics que rebia aquest segment d'edat. Tal com ha denunciat aquest  dilluns   Facua , el pla d'habitatge que va aprovar divendres passat l'executiu espanyol no inclou l'ajut de 200 euros mensuals per a pensionistes propietaris d'habitatge que han de fer front a  despeses   de  manteniment, comunitat o  subministraments  bàsics. La mesura estava inclosa a l'esborrany inicial, però el text aprovat finalment i que va entrar en vigor diumenge no la contempla.

El pla d'habitatge que va presentar l'executiu de Rajoy el 4 de març, com recorda Europa Press , incloïa  un programa específic d'ajuts a persones d'edat avançada per pagar el lloguer però també per pagar despeses bàsiques de manteniment de l'habitatge si era de la seva propietat. Anava destinat a majors de 65 anys que tinguessin uns ingressos inferiors a 1.613 euros mensuals en quatre pagues (entre tots els que convivien al domicili). El patrimoni  dels  sol·licitants d'aquest ajut no havia de superar els 100.000 euros.

Rajoy aprova un pla d'habitatge amb ajudes al lloguer i la compra que no ha agradat a les esquerres


Però com ha denunciat l'associació de consumidors  Facua  aquest dilluns, el text final només recull l'ajut al lloguer per a majors de 65 anys que cobrirà  fins a  un 50% de la renda sempre que no sigui superior als 600 euros mensuals. En aquest cas si el lloguer  està  entre 600 i 900 euros l'ajut serà del 30% de la renda mensual.

Facua  critica la "falta d'empatia" del govern amb "un sector de la població que en molts casos ha suportat la pitjor crisi econòmica i que s'ha convertit en clau per a moltes famílies". Per això, aquesta as sociació  ho considera "un nou cop" a la gent gran amb problemes econòmics que se suma a "unes pensions clarament insuficients".

Facua  aprofita per reclamar la necessitat que el govern espanyol  intervingui  el sector energètic per rebaixar les "excessives tarifes" que imposa als subministraments bàsics "  i que redueixen encara més la capacitat adquisitiva dels pensionistes.

Facua  ja es va pronunciar divendres passat en contra del nou pla d'habitatge –que també va trobar un ampli rebuig en l'esquerra–. L'associació el considera una "cínica presa de pèl, amb un accés massa restringit i que no entra en reformes profundes que frenen l'especulació i els abusos hipotecaris".